Karabük Belediye Başkanı Vergili "Benim, Osman Baydemir kadar mı kıymetim yok?"


 

Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili görev yaptığı dönemde 15 bakanı karşıladığını, ancak bunların kendisini ziyaret etmediklerini belirterek, "Benim, Osman Baydemir kadar mı kıymetim yok? Bugüne kadar hiçbir bakan çıkmadı belediyeye" dedi


 

rafet-osman-baydemir-video


Karabük Belediyesi’nin Aydınlıkevler Mahallesi’nde yaptığı park törenle açıldı. Törende konuşan Rafet Vergili, Karabük’e hizmet etmenin kendisi için onur olduğunu anlatırken, geçmişte zamanı geldiğinde siyaset konuşacaklarını söylediklerini belirtti.

Rafet Vergili, şöyle konuştu;


"Artık siyaset başladı. Gençlerin spor yapabilmeleri için Spor İl Müdürlüğü ile 2 halı saha yapımı için anlaşma yaptık. Yerlerini tespit ettik. Bunların yarı yarıya finansmanlarının karşılanması konusunda protokol imzaladık, 5 ay geçtikten sonra bize yazı geldi. Yazıda Spor Bakanlığı’nın böyle bir finansmanı olmadığı için bu parayı veremeyeceklerini söylediler. Burada amaç para vermek değil, başarısız olmamızı göstermekti. Sanki 150 bin TL verecek durumda değiller. Biz 2 halı sahayı yapamayacağız, siyasi olarak da halkın gözünde puan kaybetmemizi sağlamaktı. Bunlar böyle çok basit hesap peşindeler."


Bölgenin en büyük hal binasını yaptıklarını anlatan Vergili, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in gelişinden haberleri olmadığını, bakanın açılıştan 1 gün önce geldiğini anlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bize deseler ki bakan gelecek, programımızı ona göre yapar, açılışı da ona yaptırırdık. Hal binasının açılışını bakan beye yaptırmamız bizim için onur ve şereftir. Bunda siyaset gütmüyoruz. Hiçbir arkadaşımızı siyasi görüşü nedeni ile ayırmadık ve taviz vermedik. Bakan beyi karşılamaya gidiyoruz, o bizi ziyarete bile gelmedi. Bu güne kadar 15 bakan karşılamaya gittim. Hemen karşımızda AK Parti binası var, oraya gelir, giderler. Ama aynı Bakan Eflani’ye tarla bakmaya gitti. Sanki ömründe hiç tarla görmemiş. 3 gün evvel de Başbakan’a Kürtçe tercüme yapıyordu.

Başbakanın, Kürtçe tercümanı Tarım Bakanı idi. Bizim hiç onların yanında haysiyetimiz, kıymetimiz yok. Biz de Karabük’ün, sizlerin temsilciyiz. Bana Ak Partili de, CHP’li de oy verdi. Bana oy vermeyen yoktu ki, yoksa nasıl seçilecektim? Ben herkesin temsilcisiyim. Benim, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir kadar mı kıymetim yok? Bugüne kadar hiçbir bakan çıkmadı belediyeye. Onlar çıkmadı diye bugüne kadar boynumuzu eğdik mi, tüm hizmetlerimizi yaptık."

 

HABERİN VİDEOSU


 

Editör: Haber Merkezi