Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi kapsamında mahallelerde hizmete sunulan Sosyal Yaşam Merkezlerinde sertifika heyecanı devam ediyor.


 

28052015_sertifika_202014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere de sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

5000 Evler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Her mahallede Sosyal Yaşam Merkezi olacak diyen Başkan Vergili sözlerine şöyle devam etti; “6 yıl önce demiştik ki her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi yapacağız ve bu sene içerisinde Sosyal Yaşam Merkezi eksikliğimiz tamamlanmış olacak.

28052015_sertifika_10Burada Halk Eğitim, Milli Eğitim ve İl Müftülüğümüzün büyük destekleri sayesinde tam işleyişini buldu. Sosyal Yaşam Merkezlerimizde önümüzdeki günlerde daha farklı faaliyetler olacak. Bugüne kadar 20 tane Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Bir tane arkadaşımıza okur yazar diploması vermekle bütün Sosyal Yaşam Merkezinin maliyetini çıkartmış olduk.

Bugüne kadar 150 vatandaşımıza okur yazar diploması verildi. Sosyal Yaşam Merkezlerinde vakit geçiriyorlar. Ayrıca meslek öğreniyorlar. Buda sosyalleşmenin ürünüdür. Dünyanın en büyük kavramlarından bir tanesi şu, vatandaşın yerel yönetimlerin kararlarına katılması. Biz bu Sosyal Yaşam Merkezlerimizin tamamını gerçekleştirdikten sonra Muhtarlarımızın Başkanlığında bütün mahallelerde Halk Meclisleri oluşturacağız.

Halkımız, bu mecliste bizim Belediye ile ilgili alacağımız tüm kararlara katılacak. Ben bu Sosyal Yaşam Merkezlerine daha fazla gelinmesini ve mahallelerin katkıda bulunmasını sizlerden talep ediyorum. Çünkü ileride yapacağımız Halk Meclisleri, Karabük’ümüzün geleceğini, Karabük’ümüzle ilgili 10-20 yıl sonrası alınacak kararlara herkese katkısı bulunacak. Yalnız bizim yapmış olduğumuz meclisler değil, biz sizin alacağınız kararları Karabük Belediye Meclisinde uygulamalara sokacağız ve biz bu sayıları 10 binlerin üzerine çıkartırsak Karabük’te biz gerçekten Karabük’le ilgili tüm kararları hep beraber vermiş olacağız.

Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftümüz bizimle çalışmaya devam edecek. Biz muhtarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz ve sizin taleplerinizi, isteklerinizi, eksiklerinizi en kısa zamanda gidermeye çalışacağız ve Karabük’te farklı bir yaşam ortaya koyacağız. Ben şuna inanıyorum, 81 vilayet içerisinde gıptayla bakılacak tek şehir olacak.

Hiç kimsenin bir tek siyasi ayrımı yapmadan, en ufak bir siyasi düşüncesi olmadan, yalnızca memleketi için düşünecek bir ortam yaratacağız. Bende görevimi tam anlamıyla tamamlamış olacağım. İnşallah 2019’dan sonrada biz mevcut bulunmuş olduğum görevi genç kuşaklara teslim edip herkesle helalleşeceğiz” dedi.

28052015_sertifika_19-(1)Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ardından ise kursiyerlerin kurslarda el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği sergi salonunun açılışı yapılarak sertifika töreni tamamlandı.



Editör: Haber Merkezi