Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


 

02122015_3aralikBaşkan Vergili mesajında; “Engellilerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve normal bir hayat sürme hakkına sahiptirler.

Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak ve kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. 

Yaklaşık on kişiden birinin engelli olduğu ülkemizde engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükselmek ve onları yaşama tutunmalarını sağlamak en önemeli görevimiz olmalıdır.

Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu konuda devlete, yerel yönetimlere, kamu ve özel tüm kurumlara büyük görevler düşmektedir .

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi