KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, KARABÜK’Ü, SAFRANBOLU’YA BOĞAZ KÖPRÜSÜYLE BİRBİRİNE BAĞLAYACAK


 

cilgin-proje-vergili

Karabük Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Rafet Vergili, Karabük ve Safranbolu’yu Boğaz köprüsü ile birbirine bağlayacak.

Karabük Belediyesi yaptığı yatırım ve projelerle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda Şirinevler Mahallesi ile Esentepe Mahallesi arasına yaptığı yaya köprüsü ile 5 mahalleyi birbirine bağlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili şimdide Karabük ile Safranbolu arasına yapacağı Boğaz köprüsü ile il ve ilçeyi birbirine bağlayacak.

Karabük’ün kara imajını silmek için çeşitli projeler üretip hayata geçiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bölgede ilk defa il ile ilçeyi yapacağı Boğaz köprüsü ile birbirine bağlayacak. Kuzey’in cazibe merkezi olacağını belirten Vergili, “1 yıl önce Safranbolu’dan gelirken Kireç kuyusu mevkiinden bakarak bu kanyonu nasıl güzelleştire bileceğimi düşündüm. Belediye’ye gittiğimde Bulak deresi Kanyonunun imar durumunu inceledim ve orada bir hazine arazisinin olduğunu görünce hemen o araziyi alma işine girişip orayı Belediye olarak aldık” dedi.

bogaz-koprusu

BURASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Başkan Vergili burada bir yaya ve araç köprüsü olmayacağını belirterek, “Karabük halkının nefes alabileceği bir yere ihtiyacı vardı. Burada onu gerçekleştireceğiz. Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlar olacak. Peyzaj alanı 310 bin metrekare, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 kilometre bisiklet yolu, bin 870 su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri her şeyden önemlisi kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” dedi.

 



 

Editör: Haber Merkezi