vergiliden-ceylana-agir-cevp


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ: 


 

“OY KAYGISIYLA YALANI KENDİNE ŞİAR EDİNMEYE BAŞLADI”


 

“BEN GEÇİMİMİ SİYASETTEN SAĞLAYAN BİRİ DEĞİLİM”


 



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın ‘ Belediye borç batağında ve 120 Milyon TL’nin üzerinde borcu var’ yönündeki açıklamasına cevap verdi. 

Başkan Vergili “Karabük Belediyesinin 120 milyon lira borcu yok. Göreve geldiğimizde 38 milyon lira borç ile belediyeyi devir aldık. Şu anda bu borcun altında bir borcumuz var” dedi.

“DEVLETİN BELEDİYELERE VERİLEN PARAYA TEŞEKKÜR EDEN BELEDİYEYİZ”
Karabük Belediyesinin borcunu çok yüksek ve doğru olmayan rakamlar açıklanarak Karabük halkının zekası ile alay edildiğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet, “Yalanı kendine şiar edinerek, oy toplama peşinde olan bir arkadaşımız olarak sormuş olduğunuz soruya cevap verebilirim. Karabük Belediyesinin 120 milyon lira gibi bir borcu yoktur. Göreve geldiğimiz günde 38 milyon lira borç ile devraldığımız zamandan daha aşağıda bir borcumuz var. Bizler Karabük halkının bir lirasını heba etmeden Karabük halkına tekrar geri verdik bunları hazmedememektedirler, kabullenememekteler. Biz 81 il belediyesinin içersinde devletin belediyelere verilen paraya teşekkür eden beklide tek belediye başkanıyız. Çünkü biz devletten aldığımız parayı kendimize 20140204AW000867_03yetirebilen bir belediyeyiz. Bu tür propagandalarla Karabük’ün zekası ile alay etmekteler, hem de sürekli Karabük halkına hakaret etmekteler. Karabük Belediyesinin ödenemeyen bir liralık borcu yoktur. Sigorta borcumuz, vergi borcumuz, işçiye borcumuz yoktur. Mehmet Ceylan bey 120 milyon lira borcu olabilir demiyor. Net konuşuyor 120 milyon lira borcu var diyor. Bende kendisine şunu söylemek istiyorum yalanı kendisine şiar ediniyor. Benim ricam bu tür polemiklerden çekilsin, yapacağı işleri ve yapamayacağı işleri anlatsın. Eğer böyle borçtan falan korkuyorsa belediye başkanı adayı olmasın. Biz bundan önceki belediye başkanının borcunun ne kadar olup olmadığını sorgulamadık göreve geldiğimiz gün Karabük Belediyesinin borçtan dolayı elektrikleri kesildi. Bizde belediye başkanlığını AK Partili belediye başkanı arkadaşımızdan devir aldık. Oy toplamak için bu şekilde yalanı şiar edinmesin, daha ciddi ve düzgün bir şekilde yapacaklarımızı anlatırsak daha da hoş olacağının inancındayım” dedi.

“BEN VERDİĞİM SÖZLERİ YERİNE GETİRİP ADAY OLDUM”
Basın mensuplarının AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın ben belediye başkanı seçilirsem beş yıl görevimin başındayım, Rafet Vergili seçilirse görevinin başında beş yıl kalacak mı? şeklinde bir açıklamasının olduğunun hatırlatılması üzerine, Başkan Vergili şu açıklamayı yaptı;

“Bu arkadaşımız daha önceden Fazilet Partisinden belediye başkanı seçilip AK Partiye geçti. Belediye başkanlığı adaylığı döneminde dağıtmış olduğu seçim beyannamesi var. Ben buradan soruyorum Mehmet Ceylan bey açıklamış olduğu projelerinden hangisini gerçekleştirmiştir. Biz iki buçuk yıl süre içerisinde Karabük halkına vermiş olduğumuz sözlerin hemen hemen tamamını gerçekleştirdik Bu kadar kariyer yapmış arkadaşımız Devlet Planlamada, Belediye Başkanlığında, milletvekilliğinde ve Kalkınma Bakan Yardımcılığı yapmış bir arkadaşımız teşviklerin geçiş kapısı Devlet Planlamadır. Neden Karabük’ü o zaman teşvik kapsamına aldıramadı? Yine Safranbolu gibi bir turizm beldesinin mezarlıklardan aşağısı bin dönümlük bir arazi ağır sanayi bölgesi olarak ayrılmıştı. Biz göreve geldikten sonra ısrarlarım neticesinde bakanlıktan burayı ağır sanayi bölgesinin dışına çıkarttırdım. Mehmet Ceylan bey Safranbolu ve Karabük’ün hangi konusu ile ilgilenmiş bugüne kadar. Biz Karabük halkına ne söz vermiş isek yerine getirmişizdir. Ben vermiş olduğum sözlerini yerine getirdikten sonra bir yerlere talip oldum, aday oldum. Yine biz Karabük halkına ne söz vermiş isek onları gerçekleştirdikten sonra biz milletvekili de oluruz, eğer devletin diğer makamları da nasip olursa da o makamlara geliriz. Ben siyaseti şiar edinmiş veya meslek edinmiş bir kişi değilim. Siyasetten nemalanan veya siyasetten geçinen biriside değilim. Kaybedersem de kendi işime dönerim. Ben profesyonel siyasetçi değilim. Görüyoruz ki Karabük’te her dört veya beş yıl içersinde profesyonel siyasetçiler sahneye çıkıyor. Yapamayacakları vaatlerle sahneye çıkıyor. Mehmet Ceylan Bey Safranbolu Belediye Başkanı iken bu kadar basit vaatlerden bile bir tanesini bile gerçekleştirmiş değil görev yapmış olduğu iki buçuk yıl içersinde”

“YAPTIKLARINI ANLATIP YAPACAKLARINI ORTAYA KOYACAK”
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın Safranbolu Belediye Başkanlığı adaylığı döneminde hazırlamış olduğu seçim beyannamesini basın mensuplarına gösteren ve bazı projeleri okuyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ceylan’ın söz verip te yapamadığı projelerden birisinin mezbaha projesi olduğunu hatırlatıp “Yapmış mı bu projeyi. Şu anda Safranbolu gibi bir turistik şehirde hala iptidai şeklide hayvan pazarı kuruluyor. Milletvekilliği ve Bakan yardımcılığı döneminde ikaz edebilirdi. Gelin bunu böyle yapalım diye. Eğer Safranbolu Belediyesinin bütçesi yoksa, Tarım Bakanlığından yardım alabilirdi. Madem 20140204AW000867_01bakanlıklardan destek alıyorsun. Mehmet Ceylan bey önce kendi yaptıklarını ortaya koyacak sonra yapacaklarını vatandaşa anlatacak. Bu memleketteki insanlar iş yapan herkesi takdir eder. Benim kaybetme korkum yok, çünkü geçim kaynağım siyaset değil. Benim tek bir amacım var biz bu memlekette kazandık, ne gördü isek bu memlekette gördük. Allah için bu memlekete ne verebiliyorsa vermek, bizden sonra birilerinin bize rahmet okuması tek dileğimizdir. Dünyanın hiçbir yerinde borcu olmayan bir belediye yoktur. Asfalt, kaldırım bunlar geri dönüşü kar olarak olan işler değil. Ben bugüne kadar belediyeden günlük hesabı almadan evime gitmedim. Kimler kaç para alacak nereye ne kadar borcumuz var bunu günlük olarak alıyorum. Önce işçinin parasını ödenir, kalan kısım ile orantılı bir şekilde alacaklılara dağıtıyor. 5 yıllık dönemimizde hiç kimse bir gün bile mağdur edilmedi. Bir liralık haksızlık yapmam durumunda 100 bin kişiyle helalleşmem gerekiyor, Allah muhafaza. Kalkıp bunun üzerinden siyaset yapacaksınız. Şuan bizim yaptığımız işlerin tamamı 350 milyon liranın altında değil” dedi.