- KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’UN KENDİSİ HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

- KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “ÇAMAŞIR SULU SUYLA İNSANLARI BANYO YAPTIRMASIN”

 

vergiliden-jet-cevap

Rafet Vergili, Safranbolu Belediyesi'nin şehir suyuna çamaşır suyu kattığını iddia etmiş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'da Vergili'nin bu açıklamasını ispata davet etmiş ve yalan söylediğini belirtmişti. Karabük Belediye Başkanı Vergili, Safranbolu Beleidye Başkanı Aksoy'un açıklamasına jet hızıyla cevap verdi.


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un kendisi hakkında yaptığı açıklamayla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un kendisi tarafından Safranbolu’daki içme suyuyla ilgili açıklamalarına cevap vermesinin ardından basın toplantısı yaparak, kendisini ağır eleştirebileceğini ancak hakaret edemeyeceğini söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, suyu dezenfekte etmek için kullandığı maddenin sodyum hipoklorür olduğunu, bunun da çamaşır suyu olduğunu belirterek, “Hipoklorür sıvı klor, gözleri yakar, kaşıntı yapar, Safranbolu halkına bu suyu içiriyor. Halk bu suyla çay yapıyor, yemek yapıyor. Devlet bize milyarlık arıtma yaptı, vatandaşa bunun suyunu içirsin. Almış olduğu faturada ‘klor’ yerine sodyum hipoklorür yazıyor kontrol etsin. Ben iddia etmedim, araştırsın dedim” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy’un “Karabük Belediyesinin depoları yerleşim yeri dışında olduğu için gazlı klor sistemi kullanıyor, sızıntı yaptığında bu teknoloji bomba etkisi yapacak kadar tehlikeli” şeklindeki açıklamasına ise Vergili, “Aksoy, benim gazlı klor sistemini kullandığımı, bunun tehlikeli olduğunu, sızıntı yaptığında bomba etkisini yaptığını söylüyor. O zaman bu depoların olduğu yere neden imar izni verdi soruyorum kendisine? Buraları nasıl bir akşamda imara açtı, menfaati neydi. Bana soruyorlar Kardemir’den ne menfaatin var diye. Ben burayı kamuya açtım. Peki Aksoy, tehlikeli gördüğü bu alana neden yerleşim izni verdi?” diye konuştu.

Hiç kimsenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in arkasına sığınarak siyaset yapmaması gerektiğini belirten Vergili, “Mehmet Ali Şahin gerekli siyaseti yaptı ve bizde gereken cevabı verdik. Şahin AK Parti değil, Karabük milletvekilidir. Bizim için korktu gibi söylemler oldu. Korktuğumuz filan yok. Bizim TBMM Başkanı olduğu günden bu yana her zaman Şahin’e saygımız var. Şahin Türkiye ve Karabük’ün yetiştirdiği önemli bir siyasetçi. Bazıları Şahin ve Erdoğan’ın arkasına sığınarak siyaset yapmasınlar. Başbakan ‘one minute’ dediği zaman herkes bu portrenin arkasında belediye başkanlığı seçimlerini yürüttü. Hüseyin Erer bile bu portrenin önünde resim çektirdi. Ne oldu? Birilerinin arkasına sığınarak icraat yapılmaz, siyaset yapılmaz” dedi.

Seçimlere bir yılın kaldığını kaydeden Vergili, sözlerini şöyle tamamladı;

“Aksoy çamaşır sulu suyla insanları banyo yaptırmasın. Müfteri kelimesi iftiracı demek, bu kelimeyi AK Parti’den birileri kullandı diye kendiside kullanmak zorunda değil, iftiracı diyebilir. Eğer sisteme bağlandıysa, çevreye duyarlılığını gösterir.”
Editör: Haber Merkezi