baskan_vergili_7Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutladı.


 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Rafet Vergili, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

Bağımsızlığın ve özgürlüğün sevdalısı önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ile bundan tam 93 yıl önce verdiği mücadelenin, gösterdikleri kahramanlığın ve o gün yazılan şanlı destanımızın bizlere bırakılan en büyük miras ve aynı zamanda en büyük emanet olduğunu biliyor ve bu anlamlı günde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılında bize bırakılan bu büyük destanın coşkusunu bir kez daha yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz.

Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek Türk Milletinin hiçbir şeklide bağımsızlığından ödün vermeyeceğini; sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya duyurmuştur.

Bu duygularla, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Karabük’lü hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi