KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ BASIN İLE SOHBETİNDE HEM İDDİALI KONUŞTU, HEM DE MERKEZİ HÜKÜMETİN AYRIMCILIK YAPMASINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU


 

vergili-hak


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, imtiyaz sahipliğini İsmail Akça’nın yaptığı Karabük Haber Gazete bürosunun önünde basın mensupları ile sohbet etti.

Çarşı merkezindeki caddelerde sık sık basın mensupları ve vatandaşlar ile çay sohbetleri yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bu sefer de Karabük Haber Gazetesi’nin bulunduğu pasaj içinde gazeteciler ile çay-kahve sohbeti yaptı.

Sohbet de yine iddialı cümleler kuran vergili merkezi hükümetin muhalefet belediyelere yaptığı ayrımcılığı da şikayet etti.

Vergili “Amatör spor etkinlikleri için mahallelere yapılan sentetik çim sahası gibi projelere devlet, yerel yönetimlere %50 gibi bir katkıda bulunuyor. Bizde Karabük Belediyesi olarak 100. Yıl ve Beşbinevler Mahallelerine birer sentetik çim saha projesi yaptık. Yerini tahsis ettik ve Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne proje ile ilgili yazışmalarımızı da 7 ay önce yaptık. Bu iki mahalleye yapacağımız sentetik çim futbol sahası için Bakanlık’tan ödenek çıkarılmasını uzun süredir bekliyoruz. Zaten bu iki proje toplamda 1 Milyon TL’ye mal oluyor. Bakanlıktan 250 Bin TL gibi bir ödenek bekliyorduk. 7 ay aradan sonra Bakanlıktan bu ödeneğin çıkmadığı açıklandı bize.” Diye açıklamada bulundu.

Başkan Vergili, yedi aydır bakanlıktan çıkacak ödenek nedeniyle beklediklerini belirterek “Madem bu ödenek çıkmayacaktı, bu kadar neden beklettiler. Zaten proje bedelinin dörtte üçünü Belediye olarak biz karşılıyoruz. Bu kadar karşılamayı yapıyorsak, dörtte bir oranında parayı da karşılardık. Sırf merkezi hükümet muhalefet partilerine mensup belediyelerin vatandaşa hizmet yapıyor şeklinde bir pozisyona girmemesi için ayrımcılık yapıyor. Şimdi biz bu projeyi kendi öz kaynaklarımızla yine yapacağız ama vatandaşa gidecek olan hizmet yedi ay bekletildi.” Dedi.

KAPALI YÜZME HAVUZUNU BİTİRİVEREYİM

Karabük Üniversitesi ana kampüsünün karşısına yapılan ve yıllardır bitirilemeyen kapalı yüzme havuzunun bir türlü bitirilemediğine de vurgu yapan Başkan Vergili “Karabük’te böyle yarım kalan yatırımlar bizi üzüyor. Kapalı yüzme havuzunu belediye olarak ben bitirivereyim. Tamamen hizmete sokayım ve daha sonra ilgili kuruma tekrar teslim bile edelim. Gelsinler, söylesinler ben üç-beş ayda hizmete sokarım o kapalı yüzme havuzunu.” Diye konuştu.

VERGİLİ, YOLLARIN ASFALTLAMA TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Başkan Vergili Karabük il genelindeki tüm mahallelerde asfaltlama çalışmalarını geçen yıldan bu yana yaptıklarını ama tam istediği anlamda bir işin ortaya çıkmadığını kendisinin de kabul ettiğini vurguladı ve şunları söyledi;

"Birçok mahallemizde ve kent merkezimizde çok ciddi asfaltlama çalışmalarını iki yıldır yapıyoruz. Bir yandan asfaltladığımız yolları, diğer taraftan ya doğalgaz çalışmaları yüzünden yada şehir içme suyu şebekesinin yenilenmesi nedeniyle bozmak zorunda kalıyoruz. Öte yandan ara mahallelere ağır tonajlı araçlar giriyor ve park ediyor. Doğal olarak ağır tonajlı araçlara göre yapılmayan mahalle aralarındaki yollarımız bu nedenle de bozuluyor. Tüm bu olumsuzluklar karşısında yeni bir asfaltlama dönemi başlatıyoruz. Tüm asfaltlama yaptığımız yolların tesviyesini yapacağız, yeni ve kaliteli asfaltlar ile tüm Karabük’ü öreceğiz. Allah bize bu makamı, hizmet yapsın diye nasip etti.  Ben bu hizmeti yapmazsam, hemşerilerimin tepkisinden önce Allah’ın gazabından korkarım.” Dedi.

“SEÇİMLERDE HİÇ BİR ENDİŞEM YOK. HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR”

Yaklaşan yerel seçimlerinde tüm il genelinde iddialı olduklarını vurgulayan Rafet Vergili “Yerel Seçimlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karabük’e gelerek bir miting yaparsa tekrar seçilmeniz zora girer mi?” sorusuna şöyle cevap verdi;

“Başbakan, bizim de Başbakanımız. Burada miting yapsın, bu mitinge ben de katılırım. Halka hizmet, Hakka hizmettir. Bu da nasip, kısmet işidir. Ben açık ara farkla seçileceğime inanıyorum. Seçilmek veya seçilememek adına hiçbir endişe taşımıyorum. Cenab-ı Allah, bana Karabük’e, hemşerilerime hizmeti 2009 yılında nasip etti. O zaman da seçilemeyebilirdim. Seçimleri kaybedecekmişim diye hiçbir endişe taşımıyorum. Allah neyi nasip ettiyse, o olur. Kader ve şer diye bir ye vardır. Bu cümlelerimden de kimse ‘seçimle ilgili bir endişesi var’ sonucuna varmasın. Allah’ın izni ile önümüzdeki seçimlerde açık ara fark ile hem merkezde, hem de bazı ilçelerimizde seçimleri alacağımızı herkes görecek. Ben hedeflerimi büyüttüm. İl Genel Meclisinin bile büyük çoğunluğunu alacağız.”