KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VE MHP ADAYI RAFET VERGİLİ, SOĞUKSU MAHALLESİNDE TOKİ ARACILIĞI İLE EV ALACAK VATANDAŞLARIN AK PARTİ TARAFINDAN KANDIRILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ


 

VERGİLİ “OYLARINIZI BİZE VERİN TOKİ’YE BORÇLARINIZDAN İNDİRİM YAPTIRALIM, YALANINA İNANMAYIN”


 

soguksu-vergili


Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, seçim yaklaştıkça oy uğruna halkın üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ifade etti.

Vergili, Soğuksu Mahalle sakinlerinin, AK Parti’ye oy vermesi karşılığında TOKİ’ye olan borçlarında indirim yapılacağı vaatlerinin yapıldığını belirterek şu açıklamada bulundu;
"Seçim yaklaştıkça entrikalar, ayak oyunları ve vatandaşın aklını çelmeye yönelik politikalarda başladı.

Şimdi hedef Soğuksu Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız.

Deniliyor ki ‘Belediyenin size burada bir yardımı olamaz, olursa TOKİ’nin olur. Oyları bize verin daireleri kafa kafaya getirelim, ya da en az 30 Bin TL indirim yaptıralım.’

Vatandaşımızın aklını çelmek içinde TOKİ Başkanını getirip, devlet eliyle siyaset yapıyorlar.

‘Size bir yardımı olmaz’ denilen belediye, yani bizler ne yaptık?

Yıkım işini üstlendik, belediyeye verilecek dairelerden feragat ettik ve sizlere verilecek konutlardan indirim olarak düşülmesini sağladık.

Belediyenin orada 33 dairesi vardı. Bu daireleri TOKİ’ye vererek ve yıkım işini üstlenerek orada kişi başına ortalama 20 Bin TL, yani %10'a varan bir indirim sağlamayı başardık.

TOKİ ne yaparsa yapsın, sizden tahsil eder. Şayet biz yıkımı üstlenmeseydik, yıkım masraflarını da orada ev alacak hemşerilerimize pay edecekti. Biz belediyenin payına düşen daireleri satıp, gelir elde edebilirdik, ancak onu yapmadık. O daireleri TOKİ’ye devrettik ve ‘Bu dairelerden elde edeceğimiz gelirleri hane başına bölüp, buradan ev alacaklardan indirim yapın’ dedik.
Madem böyle bir imkân varmış, şimdiye kadar neden yapmamışlar?

Ayrıca her şey oy için mi yapılır?

Herkes şunu bilsin ki, bu bundan sonra ki kentsel dönüşümlerde gariban insanlarımızı TOKİ'ye mahkûm etmeyeceğiz. Yıllarca çalışıp yaptıkları evleri yok pahasına saydırıp, birde üzerine borçlandırmayacağız. Sizlerin desteğiyle Belediye Meclisinde de çoğunluğu alacak ve yapacağımız imar değişikliğiyle hepinizin evlerinin, yerlerinin değerlenmesini sağlayacağız.

Hamdolsun bu güne kadar oy almak için hiçbir hizmet yapmadık. Cenab-ı Hak’kın rızası, sizlerin duası için çalışmaya devam edeceğiz.”