KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ "ADAY OLMASAM DA KARABÜK MERKEZDE YEREL SEÇİMLERİ KAZANACAĞIM."

GÖRÜNTÜLÜ HABER




 

Karabük için önemli projelerinin olduğunu açıklayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Aday olmasam bile, MHP’nin Karabük’te seçimleri kazanacağına inanıyorum. MHP’den kim aday olursa olsun ben bu seçimi Allah’ın izni ile kazanacağım" dedi.

Yapmayı planladıkları spor vadisi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vergili, seçimlerden önce Karabük’te çok daha farklı sürprizlerinin olduğunu belirterek, “Spor vadisi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Seçimlerden önce Karabük’te çok daha farklı sürprizlerimiz var. 12-13 ay içersinde Karabük için yapacağımız çok güzel hizmetlerimiz var. Programımız önümüzde ama şu anda bakıyoruz bazı yerlerden farklı engeller gelmeye başladı. Bunlar da doğru değil ve açıklama yapmıyorum. Çok sıkıntılı bir durum olduğu zaman hiç sıkılmadan da açık açık konuşmaya başlarım. Devletin her birimi, her müdürlüğü Belediyenin üstündeki tasarruflarını ya da yaptırımlarını bir kenara bırakmalı. Çünkü biz de devletin ve hükümetin bir parçasıyız ve hiç bir şey fark etmez. Genelde hükümet vatandaşa hizmet ederken, biz de yerelde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu vatandaş hem hükümetin hem de yerelin vatandaşı. Şu anda benim görmüş olduğum Karabük’te bir çok kurum müdürü, kimlerden aferin alacaksa Karabük Belediyesi üzerinde etkin bir çalışma yapma gayreti içersinde. Onların asli vazifelerini bir kenara bırakıp, bizim üzerimizdeki çalışmalarını ben farklı olarak değerlendiriyorum. Gerekirse bunlarla ilgili çok yakında geniş açıklamalar yapacağım. Şu anda seçimler yaklaşırken, son bir hafta, on gün içersindeki program içinde bize çok farklı boyutta hoş olmayan, etik olmayan, ahlaki olmayan işlemler görmeye başladık. Diyebilirler ki isim ver. İsim vermek de çok zor bir şey değil. Dediğim gibi gerekirse, günü geldiğinde bunların tek tek isimlerini de veririz. Karabük’te hangi kurum müdürlüğü varsa, bizim paralelimizde ve bizimle birlikte çalışmak mecburiyetinde. İkide bir çıkıp televizyonlara, gazetelere kendi kafasına göre beyanat vermeleri o kadar hoş bir şey değil” dedi.

 

rafi-kararli

 

TÜM ÇALIŞMALARIMIZDA ENGELLEME OLABİLİR
Başkan Vergili, seçim öncesi tüm projelerinde engeller olabileceğini de anlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim hangi işimizde engelleme olursa olsun. Bir vesile ile bizim o işimizin yolu açılmıştır, devam etmektedir. Siyaset zemininde biz bunları konuşacağız. Hangi işlerimizin engellendiğini konuştuğumuz zaman, “engellemedik, ya da geciktirdik, geciktirmedik” diye tek kelime konuşamayacaklar. Bu şu ana kadar ne bir yakınımın, ne bir akrabamın, ne bir arkadaşımın, ne bir Milliyetçi Hareket Partili bir tane parti üyemin şahsi menfaatleri ile ilgili hiçbir işlem yapmadım. Hiçbir işlem yapmadım. Her belediye başkanının akrabalarından aldığı işçiler konuşulur, her belediye başkanının kendi partililerine yapmış olduğu imar değişiklikleri konuşulur, her belediye başkanının kendi yakınlarına vermiş olduğu kiralık yerler konuşulur ama Türkiye’deki 81 vilayetin içersinde bir tek Karabük Belediyesinde konuşulmaz. Biz Allah için yaptığımız hizmeti biliyoruz ve bundan sonra da bu işleri engellemeye hiç kimsenin de gücü yetmez. 30 seneden bu tarafa akıllarına gelmeyen olaylar bugün yağmaya başladı. Hiç şunu düşünmüyorlar. Bugün buradan biz bu taşı Karabük Belediyesinin önüne koyduğumuz zaman, yarın biz bu belediyedeki seçimi kazandığımız zaman biz ne yaparız diye düşünmüyorlar. Çünkü böyle bir iddiaları yok arkadaşların. Hani çok iddialı konuşuyorlar ya. Biz Karabük’te Merkez Belediyeyi alacağız diye. Ben kesinlikle böyle bir iddiaları olmadığına inanıyorum. Ekonomik olarak, yapım olarak basit basit kararlarla durdurmaya çalışıyorlar. Peki Karabük Belediyesinde Milliyetçi Hareket Partisi değil de Adalet ve Kalkınma Partisi olsa ne yapacaksın. Bunu düşündüğü yok. Çünkü bugün alınacak kararlar bundan sonrasının tamamını etkiler. Memlekette bir düzen varsa, bana almış olduğu kararın yarın kaldırıp başka türlü uygulayamaz. Onun için ben sadece bakıyorum ve üzerinde yavaş yavaş siyasetler yapılmaya başlanıyor. Hiç bir şeyin üzerinden yapılacak siyaset yok. 13 ayda Karabük’e göstereceğimiz hizmetleri hiç kimse tartışamaz. Biz göreve geldiğimiz zaman çok çok daha işler yapacağız, Karabük’e çağ atlatacağız diye konuşuyorlarsa, Karabük’te ki yerel yönetim bizden önceki 5 dönem kendilerinde idi. Yapabildikleri hizmetlerin bir tanesini ortaya koysunlar, gösterebilsinler hadi”

TUVELET BİNASI BİLE OLMAZ
Bir dönem önceki AK Partili Başkan Hüseyin Erer zamanında yapılan Belediye binası hakkında da konuşan Vergili, "İkide bir konuştukları Karabük Belediyesi’nin ödüllü bir mimarisi olan Belediyesi diye konuşuyorlar. Bu ödülü kim vermiş Karabük Belediyesi’ne, nereden verilmiş bunu çıkartıp söylesinler. Karabük Belediyesi için yapılan yeni belediye binası için ödül veren bir tane kuruluş bilmiyorum. Onlar yarışma birincisiymiş. Hangi yarışmanın birincisiymiş onu da kısaca anlatayım. Safranbolu’da logo yarışması da birincilikle seçildi ve birisine ödül verildi. Böyle ödülleri çok rahat verebilirsiniz. Yarışmayı açarsınız birine birincilik verirsiniz. Bu ne Dünya genelinde, ne de Türkiye genelinde ses getiren bir proje demek değildir. Ben Belediye Başkanlarını takdir etmeyen bir adam değilim. Melih Gökçek o tip belediye binasını, bırakın belediye binası olarak kullanmayı, tuvalet olarak bile kullanmıyor. Bunun cevabını bütün Ak Partililer bir araya gelsin cevabını versin. İkide bir çıkıp ödüllü bina diye konuşuyorlar. Karabük 50 sene Milliyetçi Hareket Partisini konuşacak. Her yapılan işten Milliyetçi Hareket partisini konuşacaklar. Kafasını çevirecek meydanı görecek, kafasını çevirecek battı çıktıyı gösterecek. Ayrıca Battı-Çıktı ile ilgili akşam 4 ile 5 arası bütün basın ile program yapmaya davet ediyorum. Albay Karaoğlanoğlu caddesine giden araç sayısı mı daha fazla, battı çıktıya giden araç sayısı mı daha fazla hep birlikte bakalım. Birazcık bilgisi olan ya da birazcık Karabüklü olan bir insan bu Battı çıktının Karabük’e ne kadar fazla faydası olduğunu tartışamaz bile. İster A partili olsun, ister B partili olsun tartışamaz. Battı Çıktının Karabük’e ne kadar faydası olduğunu tartışamaz ve cehalettir yani. Aynısı Çankaya’da Melih Gökçek’in yapmış olduğu alt geçit gibi bir olaydır. Bir gün kapattığınızda Karabük’te tüm trafik durur. Bizim göreve geldiğimiz günden bu yana Karabük’te ki araç sayısı 4 misli arttı. Bir gün 4 ila 5 arası basın mensupları ile hep birlikte gidelim izleyelim. Siyaset yapıyorum diye cehalet yapmanın bir anlamı yok. Biz siyaset yapmak için arıtma suyunu vermemezlik yapmıyorum. Bunu hükümet yaptı diye her gün hükümete teşekkür ediyoruz. Karabüklülerin bu suyu içmesinden dolayı. Çünkü bizim suyumuz, hazır sulardan daha kaliteli bir su. Biz de belediye olarak gereğini yaptık ve en iyi şekilde dağıtımını yapıyoruz. Borularımızı yeniledik, depolarımızı yeniledik ve temizledik. Ama hükümete de her gün teşekkür ediyoruz. Şimdi bu arıtma tesisini hükümet yaptı diye vatandaşa dağıtmamak bir cehalet değil mi? aynı şekilde battı çıktıyı da bu şekilde eleştirmek de cehalettir. Bunların hepsini toparlasın arkadaşlar ve bunun üzerinden siyaset yapsınlar. Başka bir şey üzerinden siyaset yapmasınlar" dedi.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ KAYBEDECEK
Gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlere yeniden aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise, Milliyetçi Hareket Partisinden kim aday olursa olsun bu seçimleri kesinlikle kazanacaklarını belirterek,  “Aday olmasam bile, MHP’nin Karabük’te seçimleri kazanacağına inanıyorum. MHP’den kim aday olursa olsun ben bu seçimi Allah’ın izni ile kazanacağım Karabük’te. Kim olursa olsun, bu hizmetler hiçbir zaman sekteye uğramayacak. Ben aday olmadığım zaman Milliyetçi Hareket Partisi seçim kaybedecek diye bir olay yok. Biz bunu oluşturacağız. Sonra aday olup olmamaya karar vereceğim. Ben diyorum ki çok yetenekli bir arkadaş bulalım, hemen kendimden feragat edeceğim, buna rağmen bu seçimi kazanmak için nasıl 2009 yerel seçimlerinde çalışmışsam, aynı şekilde 3 ay ev ev, köy köy çalışacağım. Sadece Karabük’te de değil, ilçelerde bile bu seçimi kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Onların güvenmiş olduğu bütün ilçelerde de seçimleri kaybedecekler. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Ben inşallah partimizde iyi bir aday bulurum ve genelde bütün ilçelerde seçimi kazanmak için çalışırım. Bazıları benim bu açıklamalarımı yanlış anlıyor, siyaseti bırakıyor diye. Ben aday olmayacağım derken, siyaseti de bırakıyorum demedim ki. Benim siyasette daha bir sürü hedeflerim var” dedi.