vergiliden-rest-sahine



KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, KENDİSİ İÇİN “11 AY 7 GÜN SONRA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK” DİYEN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN’E RESTİ ÇEKTİ


 

RAFET VERGİLİ “11 AY 7 GÜN SONRA SEN ADAY OLURSAN, BEN DE MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM”


 



Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları çerçevesinde, bilgilendirme ve istişare toplantılarına Fatih ve Atatürk Mahallesiyle devam etti.

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, Atatürk Mahallesinde yaptığı konuşmada “Benim yürüyen merdivenle siyaset yaptığımı söylüyorlar. Yapılan hizmetlerle veya yürüyen merdivenle milliyetçiliğin ne alakası var” dedi.

Yaptığı mahalle toplantılarında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Vergili, Atatürk Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Yaptığı toplantılarda Karabük’e yapılan hizmetleri ve belediye başkanı seçilmesi halinde yapacağı projeleri vatandaşlara anlatan Başkan Vergili kendisi ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap verdi.

“YÜRÜYEN MERDİVENLE MİLLİYETÇİLİK YAPIYORSUN DİYORLAR”
Başkan Vergili kendisine yürüyen merdivenlerle milliyetçilik yapıyor diyenlere “Bir parti Genel Başkan Yardımcısı, bir arkadaşımız ve Karabük’ün çocuğu diyor ki; ‘yürüyen merdivenle milliyetçilik olmaz.’ Yürüyen merdivenle milliyetçiliğin ne alakası var. Bu bir hizmet, biz yürüyen merdivenleriyle, mezbahasıyla, sokaklarıyla, caddeleriyle, aydınlatmalarıyla, sosyal yaşam merkezleriyle, hizmet etmeye çalıştık. Büyüklerimiz bu mahallelere 5 senedir hiç girmediler. Milletvekilleri seçimlerinde buraya geldik beni de çağırdılar bir tek TOKİ evlerin su sorununu bile çözemediler. Şimdi hizmetten bahsediyorlar. Mehmet Ceylan Bey kardeşim milletvekilliğinin yanı sıra 2 yıldır da Kalkınma Bakan Yardımcılığı yaptı, mahalleye kaç sefer geldin. Ben 5 seneden bugüne kadar bu mahallede 15 sefer toplantı yaptım. Mehmet Bey, sen Karabük’ün milletvekilisin. 10 sene milletvekilliği yaptın, Safranbolu da Belediye Başkanlığı yaptın ve siyasete devam ediyorsun, geçim kaynaklarınız da siyaset. Neredesin, neden bu mahalleye gelmedin, bu mahallenin daha önceki durumunu biliyor musun, siyaset yapmak kolay, ben icraatımın içinde bir gün bile siyaset yapmadım, çünkü bizim hizmetimizin içerisinde siyaset olmaz” dedi.

“MEHMET ALİ BEY 4. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURSA, BENDE ADAYIM”
Konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in “Rafet Vergili Belediye Başkanı seçilirse, 11 ay 7 gün sonra milletvekili adayı olacak” şeklinde açıklamasına da cevap veren Başkan Vergili şunları söyledi;

“Bazıları diyor ki ‘Rafet bey 11 ay 7 gün sonra milletvekili adayı olacak’ AK Partinin tüzüğün de 3 dönemden başka milletvekili olamaz deniliyor. Ama kendi menfaatleri için bunu alelacele değiştirecekler. Ben bu konuyla ilgili tek cümle söylüyorum, eğer Mehmet Ali Bey 4. Dönem milletvekili adayı olursa, o tüzüğü değiştirirlerse, bende milletvekili adayıyım. Eğer derlerse ‘Bizim partimizin kuralı budur, 3 dönem milletvekili döneminden başka olmuyoruz’ derlerse, bende belediye başkanlığına devam ediyorum. Hiç kimseyi yanıltmayacak, hiç kimsenin üzerinden siyaset yapmayacaklar, propaganda üretmeyecekler. Karabük’e ne verdiklerini hep beraber görüyoruz. Keltepe Kayak Merkezi, TOKİ evleri su sorunu, orman bölge işletme müdürlüğü, kapalı spor vergili-rest-k.fotosahası, gençlik merkezi bunların bir tanesinin temelini attık mı? Hani bu işlerin hepsini devlet yapıyordu. Bu projeleri devletten başkası yapamaz diye daha evvelde aynısını söylüyordunuz. Kent Meydanını size devlet mi alacak, o meydanı almak için demir çeliğin yönetimine gittiğin zaman boynun eğri olmayacak. Ben demir çelik işçisine, vatandaşlara, temizlik işçisine gittim arkadaş bana oy ver dedim. Ama demir çelik genel müdürüne gidip te bana oy ver demedim”