KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ 10 ŞUBAT TARİHİNDE İSTİFA EDEREK, MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI..?


HERKES, BAŞKAN VERGİLİ’NİN VERECEĞİ KARARI MERAKLA BEKLİYOR


vergili-ne-yapacak

7 Haziran da yapılacak olan genel seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu kararı gereği, aday olacakların bulunduğu görevden istifa etme zorunluluğu için son tarih 10 Şubat.

30 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana, genel seçimlerde MHP’den Karabük Milletvekili adaylığı ile ilgili hakkında sürekli spekülasyon yapılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şimdi ne yapacak?

Tüm Karabüklülerin yanı sıra, en çok AK Parti Teşkilat yöneticileri Başkan Vergili’nin aday olup, olmayacağı konusunda meraklı bir bekleyiş içinde.

Vergili ise istifa tarihinin yaklaşmasına rağmen bir renk vermediği gibi, en yakın çevresine bile aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklamada bulunmuyor.

DEVLET BAHÇELİ’DEN İZİN VAR MI?

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, milletvekili adaylığı ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olumlu baktığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 2. Dönem Belediye Başkan adaylığı sırasında, MHP lideri Bahçeli’nin, genel seçimler için Vergili’ye yeşil ışık yaktığı uzun süredir konuşuluyordu.

Kısacası, Rafet Vergili’nin aday olmayı istemesi durumunda, MHP Liderinden veto yemeyeceği öne sürülüyor.

BELEDİYE MECLİSİNDE HİÇ BİR KIPIRDANMA YOK

Rafet Vergili’nin milletvekili adaylığı için istifa etmesi durumunda, 31 kişilik Karabük Belediye Meclisi içinden seçimle yeni başkan seçilecek.

18 MHP’li Meclis üyesinin bulunduğu Karabük Belediye Meclisinde, 13’te AK Partili meclis üyesi bulunuyor.

İstifası durumunda, 18 Kişilik MHP Gurubunun içinden yerine geçecek bir kişiyi belirleyecek olan Rafet Vergili, böyle bir çalışmayı şu ana kadar hiç başlatmadı.

Kimi çevreler Rafet Vergili’nin istifa etmesi halinde, yerine geçecek ismi belirlese de, 18 kişilik MHP Meclis gurubunda çatlaklık olacağı ifade ediyor. Kimi çevreler tarafından ise böyle bir çatlaklığın söz konusu olmayacağı öne sürülüyor.

VERGİLİ NE YAPACAK..?

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Milletvekili adaylığı için istifa etmeyi düşünmediğini belirtse de, aslında AK Parti’nin adaylarının kim olabileceği noktasında şeklin azda olsa belirlenmesi ile ilgili yakın takipte olduğu bilinmekte.

MHP’nin Karabük’ten bir Milletvekili çıkarma noktasında, Rafet Vergili ismi ile sonuca daha yakın olduğu fikri geniş bir kesim tarafından savunuluyor. Bu nedenle, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Rafet Vergili’ye “Aday ol” talimatı vermesi de her an bekleniyor.

Tüm bu veriler ışığında Rafet Vergili’nin “Aday olmayı düşünmüyorum” dese de, 10 Şubat’ta istifa ederek, aday olma ihtimali yüksek.

VERGİLİ’NİN KARARINI BEKLEYENLER VAR

Başkan Rafet Vergili 10 Şubat tarihinde istifa etmezse, geçtiğimiz yerel seçimlerde Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Özata, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve KARDEMİR A.Ş Yönetiminin haksız rekabet yaptığı ile ilgili büyük bir mücadele veren Kaptan D.Ç. Gurubu Satış Müdürü Murat Orhan başta olmak üzere, birçok ismin MHP’den adaylık sürecine girmesi bekleniyor.