rvergili-proj



RAFET VERGİLİ “PROJELER BÜYÜMEYE BAŞLAYINCA DA BUNU DEVLETTEN BAŞKA KİMSE YAPAMAZ DEMEYE BAŞLADILAR”


 

“AK PARTİ 2009’DA SAFRANBOLU’DA 60 BELEDİYE İŞÇİSİNİN HESABINI KESTİ”


 

“MARZİNC İLE BİR ALAKAM YOK. OSMAN KAHVECİ İSTESEYDİ BU FABRİKAYI BURAYA KURDURMAZDI”


 



 

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, bilgilendirme ve istişare toplantılarına Aydınlıkevler ve Feyzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek devam etti.

Başkan Vergili yaptığı konuşmada “Bizim yönetimimizin içerisinde kesinlikle bir gün dahi siyaset yapılmadı” dedi.

“PROJELER BÜYÜMEYE BAŞLAYINCA DA BUNU DEVLETTEN BAŞKA KİMSE YAPAMAZ DEMEYE BAŞLADILAR”

rvergili-004Siyaset zamanında herkesin konuşmaya başladığını söyleyen Başkan Vergili “5 yıl önce projelerle sizlerin karşınıza geldiğim zaman herkes şunu söylüyordu ‘Rafet Vergili yıldızları gökten indiriyor, hayal kuruyor, palavra atıyor, aslı yok yaylasında koyunları sayıyor’ diye herkes konuşuyordu. Bu işleri yaptıktan sonra çok kolay olmaya başladı. Projeler büyümeye başlayınca da ‘bunu devletten başka kimse yapamaz’ demeye başladılar. Biz 5 yıl içinde neler yaptık kısaca söyleyeyim. Öncelikle modern mezbaha, kentsel dönüşümle 30 daire, Öğlebeli mahallesine yeni hal binası, Kayabaşı mahallesine dikey asansör, halim deresi ıslah çift yol yapıldı ve gördüğünüz gibi Aydınlıkevlerde inşaat hareketliliği başladı, dolmuş durağı, battı çıktı ve yapılmayan meydana 135 tane bina yıkıp meydan, kütüphane ve yürüyen merdivenlerle Yenişehir’e çıktık, terminal binasının oraya yürüyen merdivenli köprü ve Öğlebeline terminalin arkasından köprü, ardından yatay asansör, her mezarlığa birer mescit ve abdest alma yeri, 50’ye yakın park, 14 tane her mahallede sosyal yaşam merkezi, mahallelerin tamamının su borusu değişti %95 doğalgaz dağıtımını ve bütün Karabük’ün asfaltlanması bunlar 5 yıl içinde rvergili-002yaptık.” dedi.

AK PARTİ GÖREVE GELDİĞİ GÜN 60 TANE ARKADAŞIN HESABI KESİLDİ

Bizim yönetimimizin içerisinde kesinlikle bir gün dahi siyaset yapılmadı diyen Vergili konuşmasına şöyle devam etti;

“Hiçbir arkadaşımız ‘sen başka partilisin’ diye yeri değiştirilmedi. Eski kadro neyse,  bütün arkadaşlar bunlarla çalışıyor. Bunu kabullenemiyorlar, çünkü Safranbolu da AK Partili arkadaşlar belediyeyi aldı. AK Partili Belediye Başkanı geldi, geldiği gün 60 tane arkadaşın hesabını kesti. Bizim yapmış olduğumuz işleri gönül birliği hiç kimseye siyasi ayrımcılık yapmadığımız için herkese eşit bir şekilde davrandığımızı, bütün parayı kendi paramız gibi koruduğumuzu biliyorlar. O yüzden dedikodu üretmeye başladılar. İnşallah 30 Mart’ta da sizin dualarınız, gönül birliklerinizle beraber, Karabük’ü hep beraber güzelleştirmeye devam edeceğiz”

OSMAN BEY İSTEDİKTEN SONRA BU FABRİKAYI BURAYA KURDURMAZDI

Mahalle sakinlerinin “mahalleliler olarak biz çinko fabrikasının kapatılmasını istiyoruz” demesi üzerine, Başkan Vergili Marzinc ile ilgili hiçbir ortaklığının olmadığını ve olmasının da mümkün olmadığını belirtti.

Marzinc ile ilgili Belediyenin bir tane bile imzası olmadığını söyleyen Başkan Vergili “Bir tek kişi buranın yapılmasını durdurabilirdi. Çevre Müdürlüğü o tarihte de Osman Kahveci bey,  Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün Genel Müdürüydü” dedi.

Organize Sanayi ile ilgili konuşan Vergili konuşmasına şöyle devam etti;

“Melise tarafına Organize Sanayi kurulacaktı, bana sordular ben o tarafta Organize Sanayi olmaz, bu tarafta olur dedim. Tek başıma imzamı attım ve yaptırmadım. 20 tane Kuruluş ve Bakanlık imza attı bir tek benim imzamla Organize Sanayi Melise tarafına kurulmadı. Çevre müdürünün imzasıyla buraya Marzinc’i kurmaya kimsenin gücü yetmezdi. O tarihte de buranın Orman ve Çevre Bakanlığının Genel Müdürü Osman Kahveci beydi. Marzinc’i kapatabilecek kurum Çevre Müdürlüğüdür. Burayı 3 ay önce kapattı ve Osman Kahveci bey de hastaların ziyareti ile ilgilide Ankara’ya gitti şov yaptı. Neden çalışmasıyla ilgili tekrar izin verdin. Benim elimde yetkim olsa sizlerin isteği üzerine burayı yarın kapatırdım ama benim böyle bir yetkim yok”

rvergili-001Vergili son olarak “Karabük’te en tehlikeli fabrika benim fabrikam, atölye, torna tezgahı her gün geliyorlar, ayda 50 bin lira ceza kesiyorlar, 4 seneden bu tarafa Marzinc’e kaç kez ceza kesmişler bir sorun. Atölye ne olduğunu herkes bilir, torna tezgahı ve kaynak makinesi var. Geliyorlar her gün canları sıkıldıkça cezayı kesiyorlar. Marzincle ilgili niye yapmıyorsunuz bunu. Herkes şikâyetçi ama onlara göre tehlikeli değil. Osman bey istedikten sonra bu fabrikayı buraya kurdurmazdı.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi