Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gezici başkanlık ofisi uygulaması kapsamında başkanlık makamını Bayır Mahallesine kurdu


 

20131125AW001012_01Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili mahalle sakinlerinin taleplerini bizzat kendilerinden dinlemek amacı ile uygulamaya koyduğu Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında başkanlık makamını her gün bir mahallede taşımaya devam ediyor.

Bayır Mahalle Muhtarı Adem Karataş mahalleye yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla Başkan Vergili’ye teşekkür ederek, “Mahallenin eksiklerinden çocuk parkı ve toplantı yapacağımız bir yerimiz olmadığından bir toplantı yeri istiyoruz. Ayrıca Seyhan Caddenin Kartaltepe’ye bağlanmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Vergili, “Bayır Mahalleye yapılan hizmet ve yatırımların küçümsenecek gibi olmadığını söyleyerek, “ Buradan yağmur suları nerede toplanıyordu, aşağıda toplanıyordu. Bunlarla ilgili drenaj programı bile 50 senedir Karabük’te çözülmemiş, şimdi bunu da yapıyoruz. Yapacağım bir imar programıyla buraları değerlendiremiyorsak bu yolları da fazla konuşmaya gerek yok. Bu haddehaneleri şehir dışına çıkartabiliyorsak, bu mahallenin değeri ikiye katlanır, üçe katlanır, bunun yapılması lazım. Bu mahallenin bir sosyal yaşam merkezi kaldı. Bu mahalleye sosyal merkezi değil sosyal hizmet binası yapılacak. Çok daha geniş kapsamlı. Ön taraftaki yer bizim değildi, oraya sosyal hizmet binası yapılacak. Hastanede oradan gidecek. Belki bizim yardımlarımızı dağıttığımız depolarımız olacak, büyük bir hizmet binası. Üstü sosyal yaşam merkezi, aile hekimliği, ne gerekiyorsa hepsi yapılacak. Birde çocuklara parkla ilgili çalışma yapacağız. Yapacağımız başkada bir eksiğimiz kalmadı. Asfaltta tamamlandığı zaman, doğal gazda verildi, bütün programlar bitmiş olacak. Ulu Caminin vakıf başkanıyla konuştum. Yakında camiye mühendis yollayacağım ulu camiyle ilgili neler yapılabilir, hepsi projelendirilecek, vakıfla beraber yapacağız ve tuvaletleri de bedava yapacağız” dedi.

Başkan Vergili Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasına 26 Kasım Salı günü Feyzi Çakmak Mahallesi ile devam edecek.