KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’NİN 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE KASTAMONU’DAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞI KONUŞULUYOR


 

vergili-kastamonu-aday

2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere bir yıldan az bir süre kala, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra sathına gireceğimiz genel seçimler ile ilgili erken kulisler başladı.

Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, Kastamonu’dan aday olacağı ihtimali konuşuluyor.

Vergili’nin, Karabük’ten Milletvekili adayı olmaktan fazla, Kastamonu’dan aday olmaya daha sıcak baktığı iddia edilirken, kendisi bu konuyla ilgili herhangi bir görüş beyan etmiyor.

Karabük’ten aday olması halinde en az 40-45 Bin civarında oy alması durumunda milletvekili çıkabilen Rafet Vergili, Kastamonu’dan aday olması halinde ise seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kendisi de Kastamonu’nun Araç ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Vergili, Araç’a Meslek Yüksek Okulu binası yaptırmıştı. Araç ve Kastamonu genelinde sevilen Vergili, il genelinde iyi tanınıyor.

Yaklaşık 250 Bin seçmeni bulunan Kastamonu’da 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti 110 Bin oy, MHP 39 Bin ve CHP 31 Bin oy almıştı.

2012 Genel seçimlerinde ise AK Parti 130 Bin, MHP ise 54 Bin oy almıştı. 3 Milletvekili'ne sahip olan Kastamonu, TBMM’de 2 AK parti ve 1 MHP Milletvekili ile temsil ediliyor.

Editör: Haber Merkezi