KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, YAPILACAK OLAN PROJE ÇALIŞMALARI İLE YILSONUNA KADAR ÇOK FARKLI BİR KARABÜK ORTAYA ÇIKARACAKLARINI BELİRTTİ


 

rafet-icraat-dugmesi

Vergili "Yılsonuna kadar çok farklı Karabük ortaya çıkacak"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısında 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve önümüzdeki günlerde yapacağı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Vergili, asfalt, sosyal yaşam merkezleri, parklar, kent meydanı ve diğer projeler ile ilgi açıklamalar yaptı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yapmış oldukları çalışma programı doğrultusunda yılsonuna kadar çok farklı bir Karabük'ün ortaya çıkacağını söyledi.

İHALELERİMİZİ TAMAMLADIK

Başkan Vergili, basın toplantısının başında ilk olarak ihaleleri tamamladıklarını hatırlatarak "Öncelikle ihalelerimizi tamamladık. Malzeme alımı, eksikliklerimiz ile ilgili ihalelerimizi tamamladık. Şu anda bazı ihale dosyalarımız da tamamlanmak üzere. Yapım ihalesi, istinat duvarları ile ilgili kaldırım çalışmaları ile ilgili ihaleler tamamlandı. Bayır Mahallede yapacağımız sosyal hizmet binasının ihalesi bitmiş oldu. Çok yakında inşaatına başlanacak. Yapmış olduğumuz program doğrultusunda çalışmalarımızı yapıp, yılsonuna kadar çok farklı bir Karabük ortaya çıkaracağız" dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

Asfalt çalışmalarına Cuma pazarı mevkiinde başlandığını belirten Başkan Vergili, yoğum bir asfalt çalışması içerisine gireceklerini söyleyerek "İlk olarak kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz hafta itibari ile asfalt çalışmalarımız başladı. Öncelikle eski asfalt ve bozuk olan asfaltların temizlenmesi yapılıyor. Pazartesi günü itibari ile temizlenen yerlerde asfalt döküm çalışmaları başlayacak. Asfalt çalışmamıza Cuma pazarı mevkiinde başlıyoruz. Burada bulunan alanlar asfaltlandıktan sonra, Demiryollarından Balkıkpazarı tarafına asfaltlama yapıp, hemen 100. Yıl Mahallesinde asfalt çalışmasına geçilecek. 100. Yıl Mahallesindeki asfalt çalışmaları yapılırken de, Atatürk Bulvarında kaldırım ve orta refüj çalışmaları bir taraftan tamamlanmış olacak. Yeşil Mahalle, Atatürk Bulvarında muazzam bir asfalt çalışması yapılacak. Burada ki çalışmalar tamamlandıktan sonra Şirinevler Endüstri Meslek Lisenin olduğu yolda çalışmalara başlanacak. 200 Evlerden sonra Halim Deresi diğer bölgelerde kalan asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

SOSYAL YAŞAM MERKEZSİZ MAHALLE KALMAYACAK

Yılsonuna kadar sosyal yaşam merkezi bulunmayan mahallere sosyal yaşam merkezi yapılacağını belirten Başkan Vergili açıklamalarına şöyle devam etti;

“Aydınlık Evler Mahallesinde ihtiyaç nedeniyle mevcut bulunan sosyal yaşam merkezine bir kat daha çıkacağız. Şirinevlerdeki Sosyal yaşam merkezimiz tamamlandı, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. 100. Yıl Mahallesinde sosyal yaşam merkezine başladık. Yeşilmahalle'de sosyal yaşam merkezi yapmak için yer belirlemesini yaptık buradaki çalışma en geç 15 gün sora başlayacak. Üniversite Mahallesinde yer tamamlama işlemi bitti, burada da sosyal yaşam merkezinin inşaatına başlanacak. Yaylacık ve Kapullu Mahallerine de sosyal yaşam merkezleri yapılacak. Bu sosyal yaşam merkezlerini tamamı yıl sonuna kadar bitecek ve sosyal yaşam merkezi olmayan hiçbir mahalle kalmayacak”

10 PARK YAPACAĞIZ

Park çalışmaları ile ilgilide açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Yılsonuna kadar 10 veya 11 parkımız daha bitmiş olacak. 4 parkın inşaatı başladı dört parkımız 60 gün içerisinde tamamlanacak. Yıl sonuna kadar 10 tane park inşaatımız bitmiş olacak" dedi.

KENT MEYDANI VE YAĞMUR SUYU PROBLEMİ

Başkan Vergili "Kent Meydanının ikinci etap ihalesi tamamlandı. Yıl sonuna kadar nikah salonumuz, dükkanlarımız, oturma guruplarımız ve diğer eksikliklerimiz tamamlanmış olacak. Şehir suyu drenajı ile ilgili İller Bankası ile birlikte büyük bir çalışma yapıyoruz. Çok yakında proje ihalesine çıkılacak. İleriye yönelik drenaj yağmur suları ile ilgili problemlerde bitmiş olacak” dedi.

200 EVLERDE YER ALTINA 3 KATLI OTOPARK

Şirinevler Mahallesinin park sorununa çözüm bulunduğu ve Pazar yerinin altına otopark yapılacağı müjdesini veren Başkan Vergili "Çok yakında Şirinevlerde otopark ile ilgili proje ihalesi yapılacak. Mevcut Pazar yerinin olduğu yerin altına otopark yapılacak. Bir veya iki katlı olabilir alt taraflar otopark üst kısımda Pazar yeri olarak kullanılacak. Buradaki otopark sorunu da bu şekilde bitirilmiş olacak. 100. Yıl Mahallesinde yapacağımız Pazar yeri ihalesine de tahminen iki ay içerinde çıkmış oluruz. Burası önümüzdeki sene tamamlanmış olacak. Spor vadisi ile ilgili köprü yer çalışmalarımız devam ediyor, bir yer tespit edilmişti orasını beğenmedik, yer çalışmaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İŞLERİN YARISI BİTMEDEN HİÇ BİR YERE TALİP OLMAM

Basın toplantısı sonrası, “bir erken seçim veya seçimlerin zamanında yapılması durumunda milletvekilliğine aday olacak mısınız?” şeklindeki soruya Başkan Vergili şöyle cevap verdi;

" Bir erken seçim gündeme gelirse milletvekilliği adaylığım söz konusu olmaz aklımdan geçirmem bile. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üç ay sonra bir erken seçim olursa genel merkezim dahi bana aday olacaksın diye talimat verse bile aday olmam. Ben vermiş olduğum sözlerin yüzde 50 veya 60'ını tamamlamadan hiçbir yere talip olmam. İzah ederim çünkü Karabük'te yapmam gereken şunlar var derim aday olmam doğru değil derim. Ama seçimlere bayağı süre var o güne kadar ne olur şu anda ben buna bir şey diyemem. Seçimler zamanında yapılırsa, genel merkezimizin söylemiş olduğu talimatı değerlendireceğim"