Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslarda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


 

DSC_0185Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili sertifika almaya hak kazanan 51 kursiyeri tebrik ederek konuşmasına başlarken, mahallelerimizde Sosyal Yaşam Merkezi olmayan hiçbir mahallemiz kalmadı dedi.

Başkan Vergili sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’de en güzel örneği olacak bir vilayet, sosyalleşmede Sosyal Yaşam Merkezi hizmetlerinde Türkiye’de tek bir vilayet olacaktır.

Eğitimlerimizi gerçekleştirirken Sosyal Yaşam Merkezlerimizdeki bu faaliyetleri gerçekleştirirken Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüz ne kadar destek istesek bize yardım olmaya çalışıyorlar.

Sosyal Yaşam Merkezlerimizin ana hedeflerinden birisi eğitim, mahallelerin bir araya gelmesi, mahallelerin problemlerinin konuşulması ve mahalleyle ilgili sorunlarının çözülecek bir merkez olmasıydı ki biz bu yolda iyi bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Muhtarım mahalle ile ilgili problemleri anlattı.

Biz bu problemlerin üzerinde titizlikle çalışmaya devam etmekteyiz. Mahallemizin ve halkın refahı, ulaşımı ve yaşam tarzlarının değişmesiyle ilgili tüm çalışmalarımızı Belediyemiz en iyi şekilde yapmakta. Bu sene sonunda Karabük’ümüzde asfaltlanmamış hiçbir nokta kalmayacak. Muhtarımız istinat duvarından bahsetti. Göreve geldiğim günden bugüne kadar toplam yapılan istinat duvarların metresi 5800 metre, kaldırımdan bahsetti bu güne kadar Karabük’te yapılan görev sürem içersindeki kaldırımların uzunluğu tam 130 km.

Karabük’te sorunlar azaldı ki muhtarımız bile 1-2 sorundan bahsetti. Ben şunu söyleyeyim, muhtarlarımızın sadece işi, yolu, kaldırımları, kanalizasyonları takip etmek değil, mahallelerimizde bir tane bile okur yazar olmayan bile varsa bunu bulun, bizde o kişiye okur yazar öğretmemiz bizim görevimiz.

Muhtarların görevleri temizliklerle ilgili mahallelerinde gerekli uyarıları yapmak, yalnız Belediyelere bırakmamaları. Bu işleri artık insanların kalkınmışlığı, insan başına düşen çöp miktarıyla ölçülüyor. Avrupa’da bu 12,5 kg seviyelerinde 1 günde bir insanın çıkardığı çöp, Amerika’da 17,5 kg civarında, Karabük’te insan başına çıkan çöp miktarı 2,5 kg civarında. Böyle olduğu halde caddelerimizde çöpten kağıttan geçemiyoruz. Avrupa’da 12,5 kg olduğu halde yerde bir tane kağıt göremezsin.

Ben bütün mahallelerde bu konularda okur yazarlarla ilgili, çöplerle ilgili hem muhtarımıza, hem de bütün mahallelerden bu konuda destek istiyoruz. Her sene kursiyerlerimize 5000 tane sertifika veriyoruz, buda bizi mutlu ediyor.

DSC_0225 Burada emeği geçen tüm Belediye personeline, Milli Eğitim Personeline, İl Müftülüğümüze, Muhtarlarımıza herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki sene çok daha fazla başarılı çalışmalarımız olur, hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

2015-2016 eğitim yılında kursa başlayan kursiyerlerin yaptığı çeyizler ise açılan sergide halk ve davetlilere sunuldu.

Editör: Haber Merkezi