vergili-chp-akp

 

MHP’Lİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ YAPTIĞI BASIN TOPLANTISINDA AK PARTİ İL BAŞKANINI YALANCILIKLA SUÇLARKEN, CHP ADAYI ERDOĞAN DİNÇEL’İ İSE AK PARTİ’YE HİZMET ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ


VERGİLİ "AK PARTİ İL BAŞKANI OY DEVŞİRMEK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR"


"CHP ADAYI ERDOĞAN DİNÇEL, ŞİMDİYE KADAR AK PARTİYİ HİÇ ELEŞTİRMEDİ, NEREYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL"


 



 

Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın 1 Kasım seçimleri ile ilgili açıklamış olduğu anket sonuçlarını yalanlayarak “Oy devşirmek için bu tür yollara başvuruyorlar”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimleri öncesi yapılan seçim çalışmalarını, düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Basın toplantısına MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan ve MHP Milletvekili adayı Dr. Adem Kar’da katıldı.

Basın toplantısının ilk bölümünde seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Vergili “Partimiz Karabük’ün her yerinde, her köşesinde, her mahallesinde en iyi şekilde seçim çalışmalarını sürdürmekte. Seçim çalışmaları neticesinde çok iyi bir noktaya geldik. Bizde partimizin yapmış olduğu her türlü programa katılmaktayız Adayımız Karabük'te gezmediği hemen hemen hiçbir nokta bırakmadı. Elini sıkmadığı hiç kimse kalmadı. Karabük'te yüzde 70’lik bir kesimle bire bir temas kurdu” dedi.

OY DEVŞİRMEK İÇİN BU TÜR YOLLARA BAŞVURUYORLAR

Basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın yaptıkları anket sonucunda kendilerini birinci parti, Cumhuriyet Halk Partisini ikinci parti göstermesine değinen Başkan Vergili, bu tür anketlerin oy devşirmek için yapıldığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu;

“Şu anda mevcut iktidar partisi siyasi başarısızlıkları nedeniyle olmayacak şekilde sansasyonel haberler çıkartmaya başladı. Bu tür sansasyonel haberleri siyasi partinin alt kademeleri çıkartabilir. Bugüne kadar Karabük’ün sevgisini kazanmış bir il başkanı, bir anket sonucunu yayınlıyorsa,  yalnız oy devşirmek için yalan söylüyorsa, şunu da belirteyim seçimlerden sonra güvenirliğini tamamen kaybedecektir.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki kendi özel hesabından ve basına yaptığı açıklamada bir anket çalışması yayınlandı. Bu anket çalışmasının yapılmasının sebebi şudur; Milliyetçi Hareket Partisinden üç veya dört bin oy devşirerek,  Karabük'te partisinin 2 milletvekilini almak için programlar hazırlamaktadır. Ama siyasette bu şekilde yalanlar söylenmez, ya da gerçek olmayan anket neticeleri açıklanmaz. Ben kendisini bu anket konusunda çok rahatlıkla yalanlayabilirim.

Biz yaptırmış olduğumuz anketlerde kimin nerede olduğunu bildiğimiz halde bir şey demiyoruz. Başka bir partiyi ikinci parti olarak ilan ederek, sürekli olarak yalanlarla birilerini yarışın içerisine sokmaya çalışıyorlar. Biz tahmin ediyoruz ki o partiye de farklı şekilde destek vermeye çalışıyorlar. Bunlar siyasette kullanılacak doğru argümanlar değildir. Ben özellikle kendisinin bu yalan beyanlardan dolayı özür dilemesini bekliyorum. İleride bu beyanın mutlak bir şekilde önüne geleceğini buradan söylüyorum. Varsa bir anket il başkanı denek sayıları ile birlikte kamuoyuna açıklaması lazım” dedi.

YAPACAKLARI KONUT 500-600’Ü GEÇMEZ

Oy almak için emeklilere TOKİ kanalı ile ev verileceği şeklinde emekliler cemiyeti vasıtasıyla 7 bin emekliyi ev için kayıt yapıldığını hatırlatan Başkan Vergili, yapılacak ev sayısının 500-600’ü geçmeyeceğini belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İnsanların üzerinden oy sömürüsü yapabilmek için, emekliler cemiyeti vasıtasıyla 7 bin emeklimizden kayıt alarak, onlara TOKİ aracılığı ile ev yapacağız diyerek insanları kandırmaktadırlar. Verecekleri ev sayısı 500 veya 600’ü geçmez. Emeklilerimiz kesinlikle bu şekilde yapılan propagandalara aldanmasınlar, bizim burada TOKİ ile çok ciddi bir çalışmamız olmadığı müddetçe hiç kimsenin böyle bir konut sahibi olmasına imkan yoktur. Bize de hiç kimse gelmediğine göre, sadece siyasi propaganda amaçlı bir yol izlemekteler ve insanlarımızı aldatmaktalar.

Biz bugüne kadar insanları aldatma veya kandırma üzerine propaganda yapmadık. Kendileri bir veya iki bin oy peşine düşerek farklı yollara başvurmaktalar. Ben bu konuda da başarılı olacaklarını sanmıyorum”

ERDOĞAN DİNÇEL’İN KİME HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili adayı Avukat Erdoğan Dinçel’in 45 günlük seçim çalışması süreci içerisinde bir kere dahi iktidar partisi milletvekillerini ve adaylarını eleştirmediğini söyleyen Başkan Vergili “Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili adayı Erdoğan Dinçel beyin kime hizmet ettiği kesinlikle belli değil. Sosyal demokratlara mı, Cumhuriyet Halk Partisine mi hizmet ediyor, AK Partiye mi hizmet ediyor, kesinlikle belli değil. Yapmış olduğu 45 günlük propaganda süreci içerisinde bir kere dahi iktidar partisini eleştirmedi. Bir kere dahi iktidar partisi milletvekili ile ilgili tek bir söz söyleyemedi sanki onların fikirleri doğru imiş gibi. Kendisini farklı bir şekilde yarışa sokmaktan gayet memnun, bu şekilde propaganda yaparak Cumhuriyet Halk Partisine zarar verecek ve belki de çok büyük oy kayıplarına sebep olacaktır.

Bura da önemli olan 7 Haziranda partimizin almış olduğu bir milletvekilini insanlara vakıf aracılığı ile para dağıtarak, insanlara bası yapak ve algı yöntemi ile değiştirmeye çalışıyorlar ama ben bunda da başarılı olacaklarına inanmıyorum. Ben buradan tekrar ifade ediyorum 1 Kasım tarihinde Milliyetçi Hareket Partisinin bir tane milletvekili çıkartacağına hep birlikte göreceğiz.” Şeklinde sözlere yer verdi.

BİZDE ANKET YAPTIRIYORUZ

vergili-chp-akp-1Bir basın mensubunun “sizde anket yaptırdınız bu sonuçlar nelerdir şeklindeki” sorusuna, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Bizde anket yaptırıyoruz, bu anketleri 2009 yılından buyana yaptırıyoruz ama asla bir açıklama yapmıyoruz. Anket sonuçları ile halkımızı kandırmıyoruz, çünkü bu anketleri kendi firmalarımıza yaptırıyoruz, doğruluk oranları ancak seçimden sonra belli oluyor. İsteyen varsa yayınlamamak kaydıyla bu sonuçları sizlere de verebiliriz.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi