vergili-bes-yilda-bir



KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ;


 

“HER 5 YILDA BİR KARABÜK SEVDALILARI ORTAYA ÇIKAR”


 

“BEŞ YILDAN BU TARAFA MAHALLENİZDE MEHMET CEYLAN BEYİ KAÇ DEFA GÖRDÜNÜZ”


 



Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili Karabük’ün değişik mahallelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Her toplantısının miting havasında geçtiğini ifade eden belediye Başkanı Rafet Vergili vatandaşlara yeni projelerini anlatıyor.

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’a itafta bulunarak, “Her beş yılda bir Karabük sevdalıları ortaya çıkar. Bunlar profesyonel siyasetçilerdir. Karabük’ü baştan sona imar etmeye kalkarlar, yapılanı beğenmezler, yerinde bulmaz ve bunun üzerine siyaset yaparlar” dedi.

Başkan Vergili seçim çalışmaları çevresinde Esentepe, Kapullu ve Küplerde vatandaşlar ile buluştu. Başkan Vergili bu mahallerde yaptığı toplantıda yapmış olduğu hizmetleri anlatırken, hazırlamış olduğu projeleri de anlattı.

5 YILDA BİR KARABÜK SEVDADILARI ORTAYA ÇIKAR
Kendisinin profesyonel siyasetçi olmadığını fakat her beş yılda bir Karabük sevdalılarının ortaya çıktığını ve profesyonel siyasetçilerin yapılan hizmetleri beğenmediğini ve bunun üzerine siyaset yaptıklarını hatırlatan Başkan Vergili şöyle konuştu;

vergili-21.03.2014“Benim beş yıllık görev sürem içersinde Mehmet Ceylan bey iki buçuk yıl milletvekilliği, iki buçuk yılda Kalkınma Bakan Yardımcılığı yaptı. Şimdi Karabük sevdalısı oldu. Geçmişte de milletvekilliği yaptı. Beş yıldan bu tarafa mahallenizde Mehmet Ceylan beyi kaç defa gördünüz. Bu arkadaşımız milletvekili olmazsa yani bizim oylarımızla milletvekili seçilmemiş olsa ve ilk defa aday olsa gayet normal. Şu anda ev ev geziyor ve bizim yaptığımız işleri beğenmiyor. Bunların asıl işi profesyonel siyasetçilik çünkü geçimlerini bundan sağlıyorlar. Şükürler olsun benim böyle bir derdim yok, profesyonel siyasetçi değilim, geçimimi de siyasetten sağlamıyorum. Ben bu işi Karabük’e olan vefa borcumu ödemek için yapıyorum. Ben bu memlekete vefa borcumu ödüyorum. Ne yapıyorlar, daha önce hazırlamış olduğum proje kitapçığımı alıyorlar bakıyorlar o kitapçıkta harf hatası arıyorlar. O kitapçıkta bulunan projelerimiz dışında yapılanları hiçbir işi görmüyorlar. O kitapçıkta mezbaha, hal binası, kentsel dönüşüm gibi buna benzer birçok yapmış olduğum işler yoktu. Arkadaşlar açıyorlar proje kitapçığımı o oraya konmamış, bu buraya konmamış gibi bir şeyler konuşuyorlar. Biz göreve geldiğimizde o kadar rahat olan bir belediye almadık. Göreve başladığımızda borcundan dolayı elektrikleri kesilen bir belediye devir aldık. İşçinin 11 tane ikramiye alacağı vardı. Kapımıza hiçbir kimse alacak için gelmedi. Dünyanın hiçbir yerinde borçsuz belediye yoktur. Önemli olan belediyenin borcunu ödeme kabiliyeti olmasıdır. Aynı zamanda devletin sırtına yük olmamaktır. Yok onu devlete yaptıracağım, yok bunu devlete yaptıracağım demek değil, devlet ile iş birliği yapıp işleri yapmak belediyenin asli görevidir. Belediyeye talip oluyorlar önce belediyenin borcunu sorgulamaya başlıyorlar. Borçtan korkuyorsanız göreve talip olmayacaksınız. Ben beş yıl önce göreve talip olduğumda hiçbir zaman belediyenin borcu veya alacağı nedir diye sormadım. Ben belediye başkanı olduktan sonra hesap benim elimde düzenlemekte ödemekte benim elimde”

O ZAMAN NİYE İŞÇİLER AKLINIZA GELMEDİ?
AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın müteahhit işçilerine belediye başkanı olması halinde sosyal haklarında iyileştirme yapacağım şeklinde açıklama yapması konusunda da vatandaşlara bilgiler veren Başkan Vergili, “Göreve gelir gelmez müteahhitlerden 2 milyon TL para kestik. Şimdi çıkmışlar işçiye şu verilmedi bu verilmedi diyorlar. Geçtiğimiz dönemde Mehmet Ceylan bey AK Parti’nin milletvekili, AK Parti’nin bakan yardımcısıydı. Müteahhide peşkeş çekerken işçi hiç aklınıza gelmedi mi? O gün aklınıza gelmezken bugün mü aklınıza geliyor işçiler. Türkiye’de bu kanunu çıkartan zaten kendileri hizmet alımı ile iş yapılması şuanda norm kadronun altına düştük. 134 tane işçi arkadaşımız emekli oldu. Türkiye’de belki de ender belediyelerden vergili-21.03.2014-2birisiyiz devlete elaman vermeden norm kadronun altına düşen. Şu anda Karabük Belediyesine 30 kişiyi kadrolu olarak alabilirim memur veya işçi. 30 işçi alımını ben bakanlığa bildirdiğim zaman her bir kişi için üç kişi gönderecek Ankara bana. Bu da 90 kişi yapacak. Türkiye’nin değişik illerinden gönderilecek bu kişilerden bunlardan 30 tanesini seç diyecek. Bir tane Karabük’ün çocuğuna ekmek verme şansımız yok. Madem ki Karabük’ün çocuğuna ekmek vermek şansımız yoksa ben neden adam alacam” dedi.

2009 YILINDA DA DÖRT PROJE AÇIKLAMIŞTIM
vergili-21.03.2014-12009 yılında belediye başkanı adayı olduğu zaman da dört proje açıkladığını belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şunları söyledi;

“Ben 2009 yılında yine sizlerin karşısına geldiğimde 4 tane proje açıkladım. Fakat diğer siyasi partilerin adayları yok palavra atıyor, yok yıldızları gökten indiriyor, aslı yok yaylasında koyun sayıyor diye ifadelerde bulundular. Fakat ben açıklamış olduğum bu dört projeyi hayata geçirdim ve bunun dışında birçok hizmeti de yaptım. Yine dört proje ile karşınıza çıkıyorum. Projelerimin bir tanesi Bulak Deresi projesi, diğeri 100. Yıl Mahallesinde Pazar yeri projesi, diğeri Araç Çayının rehabilitasyonu, diğer proje ise Devlet Demir Yollarının yükleme boşaltma istasyonun oradan çıkartılıp yeni bir caddenin oluşturulması.”