07102015_karabukmahpark_1Hizmet Bayramı Devam Ediyor programı çerçevesinde gerçekleşen açılışların bir yenisi de Karabük Mahallesi Bahçelievler park açılışı ile yapıldı.


 

6 yılda Karabük’te yaptığı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı konuşma da şunları söyledi: “6 sene önce yıldızları gökten indiriyorduk, söylemiş olduğumuz her şey palavraydı, Karabük’te meydan diyorduk yapılmaz diyorlardı, hal diyorduk kaldırılmaz diyorlardı, battı çıktıyı olmaz diye rapor veriyorlardı, derken bugünlere geldik.

6 sene geçti, 6 sene de Karabük Belediyesi neler yaptı? Ben şöyle söyleyeyim, sizlerden toplamış olduğumuz her liraları, kuruşuna kadar sizin için harcadım. Belediyenin içerisine rüşvet ve siyasi ayrımcılık sokmadım. Hiç kimseyi birbirinizden ayırmadım.

Bir tek işçimizin ve memurumuzun sen şu partilisin diye bir yerden alıp bir yere vermedik. Önce Belediyemizin içerisinde iç huzuru sağladık. Herkeste elinden geldiği kadar Belediye için, memurumuz, işçimiz gece gündüz sizler için çalıştı.

Hepsinden Allah razı olsun. Şöyle bakıyoruz Karabük’te neler yapılmış? Karabük’te yapılan işler 500 bin nüfuslu bir vilayetin yapmış olduğu işlerden en az iki misli daha fazladır. 6 yılda öncelikle mezbahayı yaptık, eski mezbahayı kaldırdık, yerine kentsel dönüşüm başladı.

İlk defa Türkiye’de evlerin yıkılmadan teslim edildiği bir kentsel dönüşüm oldu ve burada Belediye bütün haklarından feragat etti. En az %15 indirim yapılmasını sağladı.

Eski Hal binasını yıktık, modern bir hal binası yaptık. Türkiye’nin en güzel dolmuş durağını yaptık, battı çıktı yaptık ve 130 binayı bir gecede yıktık ve Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış kent meydanını yaptık.

07102015_karabukmahpark_8Göreve geldiğimiz zaman elektrikleri kesik bir Belediye, 11 ikramiyesini alamamış işçimiz bugün itibarıyla beş kuruş borcu olmayan bir Belediye, yapacağı işlerin parası kasasında hazır, dara girdiğimiz zaman bütün kapılar açılan bir Karabük Belediyesi. Buda sizlerin duasıyla. Herkese teşekkür ederim." dedi.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ YOK, KAYAK MERKEZİ YOK, BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YOK, İŞÇİ ALIMI YOK

Biz görevimizi önümüzdeki 3 yıl içerisin de en mükemmel şekilde tamamlayıp yeni kuşaklara bu görevi devredeceğiz. Bundan sonrada Belediye Başkanı adayı değilim.

Son iki yıldan bu tarafa şu anda 4 tane seçim geçiriyoruz. Umut tacirleri ortaya çıkıyor, her seçimde sizlere vaatlerde bulunuyor. 4 yıldan bu tarafa Karabük muhafazakar milliyetçi bir vilayetimiz sürekli olarak merkez sağ partileri destekliyor, umutla destekliyor, emeklimiz destekliyor, işçimiz destekliyor ama hiç birisinin karşılığını alamıyor.

Öncelikle bir bakıyorsunuz Keltepe’de kayak merkezi hep beraber temel atmaya çıkıyorlar, sonra söz veriliyor. Eğer biz ne kadar güçlü gidersek, Karabük’e o kadar hizmet gelecektir. Ne yapılacak Orman Bölge Müdürlüğü nerde, yok. Kayak merkezi yok, Bölge Müdürlüğü yok, işçileri işe alacak yok.

Tek yaptıkları iş sürekli olarak partizanlık yapıp Ak Partiye kayıt şartıyla hizmet alımlarına işçi almak. Asgari ücretle Ak Partiye kayıt şartıyla da gariban ekmeği olmayan vatandaşa da kumanya vaatleri bulunmak. Bizde 400 arkadaşımıza sürekli olarak kumanya veriyoruz.

Bunların bir tanesinin siyasi kimliğini bilmeyiz. 400 arkadaşımıza burs veriyoruz, bunların bir tanesinin siyasi kimliğini bilmiyoruz. Biz bunları yalnız Allah rızası için yapıyoruz.

BUNLARIN Kİ EMEKLİ’NİN SEÇİM ZAMANI OYUNU ALMA OYUNU

07102015_karabukmahpark_12Emeklilerimizi kandırmaca bir olay. Bu bunu kim yürütüyor, Valilik yürütüyor. Valilik nasıl yürütüyor bu programı, benim imar alanı içerisinde olan bir işi Valilik yürütemez.

Önce Belediyeye gelecek bu program nasıl yapılacak, beraber yaparız. Biz programın içerisinde yokuz. Bizim programın içerisinde olmadığımız bir proje Karabük’te hayata geçmez. Demek ki bu ne, palavra.

Evi olmayan emekliye vereceğiz diyorlar ne demek, emeklimizin yaşadığı ev çok lüks bir evde mi yaşıyor. Karabük’te emeklimiz hala gecekonduda yaşıyor. Emekli olmuş işçi ve memurumuzun onların niye hakkı yok bundan.

7000 tane müracaat deniliyor, buna inanın 300-500 tane yaparlar, etrafındaki kişilere de bu daireleri peşkeş çekerler. Tek hadise şu, emeklinin 18 lirasını alabilme programı, emeklinin seçim zamanı oyunu alma programı. Siz bunlara inanmayın.

GELİN TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM

Bugüne kadar ben size bir kere daha yalan söylemedim. Yapacağım işleri söyledim, yapamayacağım işlerin üzerine de hiçbir zaman sizlere umut vererek, sizleri kandırarak, sizlerin oyununuza talip olmadım.

Bir milletvekilinin değişmesiyle Karabük’ün kaderini değiştiririz, iki millet vekilini değiştirebilirsek de Türkiye’nin kaderini değiştiririz.

Ben diyorum ki gelin Türkiye’nin kaderini değiştirelim, Ak Partide kendine çeki düzen versin. Söylediği vaatleri yerine getirsin, yapamayacağı vaatleri de bir daha size vaat etmesin.

Editör: Haber Merkezi