KARTALTEPE MAHALLESİNDE BULUNAN 40 GECEKONDUYA BAŞKAN VERGİLİ TARAFINDAN TAPULARI VERİLDİ


 

vergili-tapu-dagitti

Karabük Belediyesi yaklaşık iki yıldır yapmış olduğu çalışma sonucunda Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan 40 gecekondu sahibinin tahsis belgelerini hiç ücret almadan tapuya dönüştürdü. Tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi nedeniyle düzenlenen törenle vatandaşlara tapuları Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından verildi.

İki yılık bir çalışma sonucunda 40 vatandaşın tahsis belgeleri hiç ücret alınmadan tapuya dönüştürüldü. Tapu işlemlerinin tamamlanması nedeniyle Karabük Belediyesi önünde tapu dağıtım töreni yapıldı.  Tapu dağıtım töreni öncesi bir konuşma yapan Kartaltepe Mahallesi Muhtarı Hasan Pekcan; “Daha önceki belediye başkanlarının kulakları çınlasın, bizleri defalarca kandırdılar. Sözünün eri olan belediye başkanımız Rafet Vergili’ye bizlere bu tapuları verdiği için mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle Muhtarının konuşmasından sonra törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili “Karabük’te herkes şöyle söylemeye başladı. 3 yürüyen merdivenle bir asansörle belediyecilik mi olur diye söylemeye başladılar. Bern belediyeciliğin ne olduğunu kısa bir şekilde şöyleyim. Önce mezbahayı yaptık bunun sebebi kentsel dönüşümün başlaması idi. Arkasından Cuma pazarı yeniden yapıldı, hal binası yıkıldı arkasından Batı Karadenizin en büyük hal binası yapıldı. Kayabaşına asansör yaptık. Halim deresine geçtik 70 binayı yıktık, güzel çift yol açtık. Türkiye’nin en güzel minibüs durağını açtık. Ankara da bile böyle dolmuş durakları yoktu. 135 binayı yıktık Türkiye’nin en büyük kent meydanını yaptık. Hemen üstüne yürüyen merdivenleri yaptık. Yeşil mahallenin her yerini asfalt yaptık. Su borusunun %70 değiştirdik. Şehrin %95 i doğal gaz kullanmaya başladı. Beşbinevler de parkları yeniledik. Su Arıtma işini hallettik.  Bunlar öyle ufak tefek paralarla yapacak işler değil. Ben çevremizdeki 6 vilayette bunların % 50 si yapıldıysa, ben bir gün Belediye başkanlığı yapmam. Yapılan işlerin maliyeti 300-400 trilyon. Belediyenin borcu filan yok, kimim alacağı varda belediye den alamadı. Safranbolu Belediyesi borcunu açıklasın, eğer Karabük Belediyesinden fazla değil ise adımı silerim. Bizim borcumuz filan yok. Para ile işimizi yok. Şimdi projeler yapılmaya başladı. Sen Karabük Milletvekilliği yaptın, o zaman hayati projeler yapmadın da şimdi seçim projeleri yapmaya başladın. Daha evvel Karabük Milletvekilli değilmiydin, 12 yıldır iktidar değilmisiniz. Niye Karabük ün eksikliklerini tamamlamadınız da, Bugün seçim çalışmaları başladığında yapılan bu projeleri görmeye başladınız da projeler yapmaya başladınız. Yeni mi aklınıza geldi buralara bir şeyler yapmak. Şuna inanın bunlar hiçbir şey yapmaz. Allah için yapılacak bir şey varsa biz yaparız. Kaç yıllık bu tapular. Bu tapuları hiçbir Belediye başkanı vermeyi kendine yediremez, avantasını alamadan yapmazlardı. Gidin bakalım Ankara ‘da,  İstanbul’da hiç biri veriyordu. Allaha şükürler olsun bizim hiçbir işimiz yok. Sizden beklediğimiz tek şey arkamızda durun hayır dualarınızı eksik etmeyin. Sizin dualarınızla para pul hiçbir zaman eksik olmadı.“ dedi.

Konuşmalardan sonra Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan 40 gece kondu sahiplerine tapularını Başkan Vergili dağıttı.


Editör: Haber Merkezi