KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ FACEBOOK’TAN AĞIR ELEŞTİRİLER YAPMAYA BAŞLADI


 

VERGİLİ “SİYASET ADINA KARABÜK’E HİZMETLER ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”


 

vergili-facebook-bombaladi


Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili sosyal medya hesabı olan Facebook sayfasından ciddi iddialarda bulunarak, ağır eleştiriler yapmaya başladı.

Vergili, Cuma pazarındaki Devlet Demir Yolları arazisinin devri için gerekli olan değer tespiti için bilirkişiye müdahale edildiğini iddia etti. Ayrıca, Üniversiteye bedelsiz olarak verilen Yeşil Mahalledeki yeni belediye binasının ise sırf siyasi endişeler nedeniyle Tıp Fakültesi yapılmasında geciktirildiğini öne sürdü.

İşte Rafet Vergili’nin Facebook sayfasından paylaştığı eleştiri bombardımanı yüklü iddiaları;

“Devlet Demir Yolları Cuma Pazarı’nda ki arazileri bize vermek için çok büyük bir heyecanla geldi. Karabük-Zonguldak demir yolu rehabilitasyon projesinin başladığı gün protokolü imzaladık. Ankara Üniversitesi’nin değer tespiti yapması da protokole yazıldı. Biz üzerimize düşen görevleri yerine getirirken, Ankara’da üniversiteden bir hocamız bizi aradı ve ‘Rafet Bey siz bu iş için acele ediyorsunuz ama bize biraz ağırdan alın’ diye talimat geldi dedi. Bende kendisine ‘neden’ diye sordum, o da ‘Yerel Seçimlerin geçilmesini bekliyorlar’ dedi. Konuşurken biz hiçbir şeyi engellemeyiz, elimizden gelen yardımı da yaparız diyorlar. O zaman yeri gelmişken konuşalım, biz belediye binamızı Tıp Fakültesi olarak üniversitemize devrettik. Peki şu anda orda neden bir bekçi bile yok. Sayın Rektörümüz herkesin lafını fazla dinlemesin. Biz onun büyüklüğünü, üniversiteye ve Karabük’e yaptıklarını biliyoruz, o bizim gurur kaynağımız ama siyasilerin sözünü çok fazla ciddiye almasın. Telefon açıp sorarsa da gerekli cevabı veririm, bundan da hiçbir çekincem yok. Bu işte siyasi bir müdahale olduğunu çok iyi biliyorum. Lütfen bir an evvel o binayı hizmete soksun. Biz orayı bila bedel verdik. Hocamız bizim gurur kaynağımız. Ben üniversitenin yanından geçerken inanılmaz mutlu oluyorum. Her taraf ışıl ışıl ama garip kalmış bir Tıp Fakültesi. Siyasiler bu işten elini çeksin.”

Vergili Facebook hesabından Üniversite alanı içinde TOKİ’nin yaptığı lojmanlar ile ilgili de ağır eleştirilerde bulundu ve şunları yazdı;

“Üniversite alanı içerisinde ki TOKİ Konutlarının altyapı işleri benim sorumluluğumda değil. Ellerinde protokol var, sorumluluk orayı yapanların. Oraya o binaları yapan kişinin yol yapma sorumluluğu var, önce ona sorsunlar. Orada ki üyeler akademisyen insanlar, açıp TOKİ ile yaptıkları protokolü okusunlar, ben bunu biliyorum da, onlar mı bilmiyor? Benim yapacağım yol oranın müteahhidine rant sağlar, ben Karabük Belediyesinin imkanlarını birilerine peşkeş çekmek için başkan olmadım ki, orada ki sorumluluk müteahhittin, eğer ben oraya yol yaparsam, 200-300 bin lira para harcarsam, Karabük Belediyesinin parasını firmanın cebine koymuş olurum. Karabük Belediyesinin bu kadar fazla parası yok. Ben şimdiye kadar belediyenin 5 kuruş parasını kimseye peşkeş çekmedim, o akademisyen arkadaşlarım bunu çok iyi biliyor, kimse bunun üzerinden sansasyon ve provokasyon yapmaya kalkmasın, hiç kimse yalandan da delilik yapmaya kalkmasın, herkes gitsin işini takip etsin. Üniversitenin ortasında TOKİ konutlarının ne işi varmış? Ben oraya harcayacağım 300 bin lira ile gider Atatürk Mahallesi’nin asfaltını yaparım ve vatandaşımın ayağını çamurdan keserim, orası TOKİ’nin ve müteahhittin sorumluluğunda. Bunu biliyorlar ama aylardan beri bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. İmar olmayan bir yere konut yapıyorsan, yolunu da, suyunu da, kanalizasyonunu da yaparsın, Karabük Belediyesinin o kadar lüksü yok. Şu anda 33 bin öğrenci var ama 3 bini bile Karabük’te kayıtlı değil. Devlet bana kişi başı para veriyor, biz 30 bin öğrencinin parasını devletten almadığımız halde bila bedel onlara hizmet veriyoruz, aylık kaybımız en az 700 bin lira.”

Editör: Haber Merkezi