KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ FACEBOOK HESABINDAN ASFALT İLE İLGİLİ ÇEVRE BAKANLIĞININ VE İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇTIĞI SORUŞTURMA İLE İLGİLİ BİR DİZİ SORULAR SORDU


 

VERGİLİ TÜM BU SİYASİ AYAK OYUNLARININ ARKASINDA MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ’NİN OLDUĞUNU İMA EDİYOR


 

facebook-vergili


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şehir içinde kullanılan asfalttaki RT 9 (katran) malzemesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatında, İl Müdürlüğünün yaptığı araştırma ile ilgili kendi Facebook hesabından (https://www.facebook.com/rafet.vergili?fref=ts) çok ilginç sorular sordu ve açıklamalar yaptı.

İşte Vergili’nin Sosyal Medya hesabında takipçileri ile paylaştığı soruları ve açıklamaları;

 

facebook-rafi
Sevgili Hemşerilerim;

Seçimler yaklaştıkça ne yazık ki siyasi ayak oyunları ve üst düzey siyasetçilerimize yaranma çabaları daha şimdiden başladı. Şimdi ki gündemleri Karabük ve Safranbolu’da 50 yıldır kullanılan RT 9 malzemesi. Peki, ben buradan soruyorum;

1- Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, göreve ilk geldiği zaman asfalt kampanyası başlatmış ve RT9 malzemesi kullanmış mıdır?

2- Bugün bizim kullandığımız bu malzemeyi halk sağlığı için tehlikeli gören bir takım taklacılar o zaman neden herhangi bir işlem yapmamıştır?

3- Madem bu malzeme zararlı, biz iki yıldır bunu kullanırken neden herhangi bir işlem yapmamışlardır? (Zararlı olması diye bir durum söz konusu asla değil, resmi belgeleri var)

4- Bize karşı yapılan bu siyasi girişimlerin arkasında TBMM Çevre Komisyon Başkanvekili ve Karabük Milletvekilimiz Osman Kahveci var mıdır? Bu arkadaş MARZINC’i kapattırmak için bizzat Sayın Bakan Bayraktar nezdinde girişimlerde bulunup, hastanede ki işçileri ziyaret edip, çarşaf-çarşaf açıklamalar yaptıktan sonra aynı tesisin bugün faaliyetlerini sürdürmesini nasıl izah edebilir? Ayrıca o tesis ÇED raporu alırken birçok resmi kurumdan onay almamış mıdır? Onlardan biri Orman İşletme Müdürlüğü değil midir? O dönemde bu arkadaşın görevi nedir?

5- Karabük Türkiye’nin en kaliteli suyunu, en ucuz şekilde içerken bugün bizi halk sağlığını tehlikeye atmakla suçlayan, facebook’da haberler paylaşan arkadaş halkına çamurlu suyu Türkiye’nin en pahalı sularından biri olarak neden içirmektedir?

6- Akıllarınca bizi halkın nezdinde küçük düşürmeye çalışan bazı sözde bürokratların, nöbetçi facebook yorumcularının hedefleri de acaba iktidara taklalar atarak, bürokrasiden siyasete atlamak, ya da devlet yönetimlerinde koltuk yükseltmek midir?

Bu iş aslında “Tavşana kaç, tazıya tut” politikasının ta kendisidir.

Seçimler yaklaştıkça sonları yaklaşanlar, BÜYÜK MİLLETİMİZE değil, genel başkanlarına ve seçime katıldıkları amblemlere güvenenler karalama kampanyaları ve bu tür iftiralarla hedef şaşırtmaya çalışmaktadır.

İlk gün bu yola nasıl çıktıysak, bugün de aynıyız.

Önce HAK’KA sonra HALK’A güvendik.

Tek bir gayemiz vardı; Cenab-ı Hak’kın rızası, sizlerin duası.

Aynı çizgimizde devam ediyoruz.

Kim ne derse desin. Rabbimizin rızası, aziz milletimizin duası sürdüğü müddetçe bu yoldan asla dönmeyeceğiz.

Saygılarımla....