vergili-dozu-arttirdi

 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ AK PARTİLLERE KARŞI ELEŞTİRİ DOZUNU HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTTIRIYOR


 

VERGİLİ “SADECE DUA İSTEDİM, ONU DA ETMEDİ”


 



Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışa Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş ve beraberindeki yönetim kurulu heyeti de katıldı.

Başkan Vergili açılışta yaptığı konuşmada yine iktidar partisinin Karabük temsilcilerine alabildiğine yüklendi.

“Umut tacirleri tekrardan yola çıktı.” Diyerek konuşmasına başlayan Başkan Vergili, konuşmasına şöyle devam etti;

“2014 yılı seçimlerinde bu hastanede büyük pankartlar asılmıştı, bu hastane kapatılmayacak diye. Öncelikle şunu soruyorum; bu hastane niye kapatıldı, neden kapatıldı veyahut ta bu hastanenin, bu ek binasını yapmak için sizin hükümetinizin döneminde buradaki binalar kamulaştırıldı. Kime bu paraları peşkeş çektiniz önce bunların hesabını verin.  Şu anki milletvekili arkadaşlarımızın hiçbirisi buradaki binaların kamulaştırıldığından bile haberi yoktur.

vergili-doz-1Şimdide buraya diş hastanesi yapılacakmış. Diş hastanesi buraya hangi canlılığı verecek, hangi faktörü sağlayacak. Günde gelecek 30-40 diş hastası bu mahalle ne yapacak? Bundan önce verdikleri sözleri yerine getirecekler. Bu hastaneler kapatılmayacak demişlerdi. Şimdi bu hastaneleri açmak onların boynunun borcudur. Eğer açmazlarsa bu dönem zaten halk cevabını verecek. 2019’da da bunların hiç birisinden eser kalmayacak.

Gelelim 200 Evlerdeki hastaneye. Biz dedik ki 200 Evler hastanesinin yeri ufaktır. Size 150-200 dönüm Öğlebeli bahçelerinden yer verelim, buraya devlet hastanesi yapın. 200 Evlerdeki hastaneyi üniversiteye devredin üniversite hastanesi olsun. Karabük’ün de dört tane hastanesi olsun dedik. Şimdi ne oldu, 200 Evlerdeki hastaneye 150 yatak ilave edilecek yer yok diyorlar.

Ben anlamadım bu memleketten milletvekili adayı olan Osman Kahveci Bey bundan 4 gün evvel ki konuşmasında üstünü başını yırtıyor, biz bu hastaneyi yıkmayız, yıktırmayız diye. Ya Allah için soruyorum, devletin trilyonlarca lira masraf etmiş olduğu yeni bir hastaneyi kim yıkacağım diyebilir, hangi akılla yıkabilirim diyebilir. Ağzımızdan böyle bir kelime çıktımı bizim. Nasıl bir siyaset yapıyorlar anlamadım, mantıklı bir şey söyleyin.

Şemdinli Devlet Hastanesi 58 yataklı, projeye bakın arkadaşlar. Yenice’ye eş değerde. Yüksekova Devlet Hastanesi 150 yataklı, Safranbolu kadar. Bu kentte AK Partinin bir milletvekili yok, devletin vergisini ödeyen yok, elektrik parasını ödeyen yok, su parasını ödeyen yok. Bunun üstüne siyaset yapıyorlar. Karabük’ten ne kadar oy verirseniz, hükümet size bu kadar hizmet götürecek. Biz Karabük’te her zaman merkez sağ partisini destekledik. Bir dönem 3 milletvekili, bir dönem daha 3 milletvekili, son olarak 2 milletvekili. Bütün milletvekilliğini verdik, hangi hizmet geldi. Gelen hizmet Safranbolu Devlet Hastanesi 50 yatak, komedi gibi. Karabük %98,5 elektrik parasını ödeyen bir vilayet. Kaçak %1,5. Şemdinli’deki elektrik kaçağı %80, vergi borcu en az olan Karabük her zaman devletin yanında, her zaman milletin yanında ama hizmete geldiği zaman hiçbir şey yok”

DUA ET DİYORUM, ONU DA ETMİYORSUN
Başkan Vergili eleştiri dolu konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Biz bu güne kadar ne zaman hükümet mensuplarına Karabük’ün geleceği ile ilgili bir işi önlerine getirdiysek mutlak suretle engellenmiştir ve yapılmamıştır. Nasıl mı derseniz, Devlet Demir Yolları ile protokolü imzaladık. Yerleri bize teslim edilecek. Ne zaman Karabük milletvekillerinin haberi oldu durduruldu.

Çok güzel bir kütüphane yaptık. Kültür Bakanlığına verdik, Kültür Müdürlüğüne devrettik, 750 bin lira para verecekler, cevap geldi bütçemizde böyle bir para kalmadı diye bakanlıktan. Bolu’ya her sene festival yapmaları için 2 trilyon lira Kültür Bakanlığı para veriyor. Bize de 750 bin lirayı çok görüyorlar.

3 tane halı saha yapılacak, yarısını Belediye, yarısını Spor Bakanlığı ödeyecek, yerleri de biz vereceğiz. Her şeyi bitti, bir yazı, Spor Bakanlığın bütçesinde para kalmadı.

Bir de diyorlar ki, bize geldiler de yapmadık mı? Bunların hepsini size geldim İller Bankasından para alacağız, belediyenin kasasından çıkmayacak. Mehmet Ali beye gidiyoruz bunu söylüyoruz. Genel Müdür diyor ki Karabük’ün milletvekili, Ak Parti’nin Genel Başkan Yardımcısını ben nasıl geçeyim. Bu parayı ben size nasıl vereyim, haberiniz oldu bunları yapmıyorsunuz. Bir gün bana soruyor benden bir isteğin var mı diye, bende dua et diyorum, onu da etmiyorsun.

vergili-doz-27 Haziran biliyorsunuz Karabük’ün bir değişim günü olacak. Ne diyorlardı, 2009 da muhalefet partili bir Belediye Başkanı hiçbir iş yapamaz, hiçbir icraat yapamaz. Muhalefet Belediye hiçbir iş yapmasa bile 650 bin ton asfalt kullandı. Yaptıklarımızı sayamazlar.

Ben bütün dostlarıma şunu söylüyorum; Ak Partili, Cumhuriyet Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili, gelin 7 Haziran’da hep beraber Karabük’ü yeniden değiştirelim. 1-2 milletvekili Karabük’ten Ankara’ya muhalefet Partisinden de olsa, iktidara gelemesek bile gittiği zaman Karabük’ün her türlü şekli şemalı değişecektir ve hizmet yarışı başlayacaktır Karabük’te, buna inanın. Ben buna canı gönülden inanıyorum.

Şu anda Karabük Belediyesi muhalefet partisinden olmasından dolayı tüm ilçelerde hizmet yarışı başladı. Safranbolu’da, Eskipazar’da, Eflani’de, Yenice’de. Sürekli bu arkadaşlara kaynak bulmaya çalışıyorlar. Ovacık hariç kaynakları bunlara dağıtıyorlar. İnşallah Ovacık’ın da biz hiçbir eksiğini bırakmayacağız Karabük belediyesi olarak”

 

Editör: Haber Merkezi