VERGİLİ’ DEN, CEYLAN’IN “NE YAPTI, ALNINI KARIŞLARIM” AÇIKLAMASINA CEVAP GELDİ.


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ;


 

“KARŞILIKLI MEKTUP YAZMAYA GEREK YOK” 


 

“5 SENEDE BİR SİYASET YAPMAYA GELİP BURAYA HİZMET ETTİK FALAN FİLAN DİYE KONUŞMAYA GEREK YOK” 


 

“ELİMİZDEKİ BELGELER VE ŞAHİTLERLE KONUŞURUZ”


 

vergili-mektup


Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan "Ceylan bir şey yapmadı diyenin alnını karışlarım" yönündeki sözlerine cevap vererek, “Karşılıklı mektup yazmaya gerek yok. İstedikleri televizyon programına çıkalım tartışalım” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri yapan Karabük Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Rafet Vergili gazetecilerin sorularını cevapladı.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ın seçim bürosu açılışı sırasında ‘Benim Karabük’e bir şey yapmadığı diyenin alnını karışlarım” yönündeki açıklamaları olduğu sorulan Başkan Vergili, “Böyle bir sözü üzerime almam. Ben buradan söylüyorum, gelecek bir televizyon kanalının stüdyosuna oturup kim ne yaptı, neler yaptı, Karabük’ün hayrına neler yapıldığını tartışacağız. Karşılıklı mektup yazmaya gerek yok” dedi.

O onun alnını karışlayacak öbürünü karışlayacak, bu kadar agresif olmaya da gerek yok diyen Başkan Vergili, “Neticede seçim, herkes hizmet yolunda. Yaptıklarını ortaya koyacak. Karabük’e yapılacak en önemli hadiselerden biri teşvik kapsamına girmesiydi. Karabük ve ilçeleri teşvik bölgesi kapsamında olmadığından sürekli kan kaybetmekte. Bunun bir tek kriteri vardı ve buda insan başına düşen mili gelirdi. O dönemde Rize ve Trabzon bizden yüksek olmasına rağmen girdi. Şimdi kariyerine baktığımızda Devlet Planlamada çalışmış, Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği ve Bakan Yardımcılığı yapmış ama bu işleri becerememiş. Karabük için yol yapılmış, su yapılmış bunları takip etmiş. Bunlar zaten devlet programı. Bu başarı sayılmaz. Hastane Türkiye’nin her yerine yapılıyor. Karabük’e hastane yapılırken, Zonguldak’ın ilçesine bile 350 yataklı bir hastane 100,-200 dönüme yapılıyor mahalle arasına değil. Yapılan hizmetlerin doğru ve yanlışları ile yeri tartışılır. Yapılan hizmetlerde isabet var mı yok mu şehrin geleceği ile oyanmış mı oynanmamış mı bakarız. 4-5 Belediye Başkan adayı olarak çıkarız televizyona 20140207AW001879_02bunu medeni bir şekilde tartışırız. Bu Karabük’ün hem ufkunu açar, hem geleceğini hem de yapmış olduğumuz yanlışlıklar varsa biz bunu yanlış yapmışız diyebiliriz. O mahalleden onu söyleyecek, başka mahallede bunu söyleyecek duyduğunu duymadığını toplayacak bir torba yalan yapacak. Herkes elindeki belgelerle konuşur. Bizde elimizdeki belgeler ve şahitlerle konuşuruz. Karabük’e ne kadar hizmet yapmış yapmamış bunları konuşuruz. Kendilerine güveni varsa ben hiçbir problemim yok. Ben caddelerde gezerken yanımda adam olmasına gerek yok. 5 yıldır kimseyle problem bile yaşamadım. Zaman zaman tek başıma geziyorum. Onlarda kalkıp 5 senede bir siyaset yapmaya gelip evet biz buraya hizmet ettik falan filan diye konuşmaya gerek yok. Hepimiz yaptığımız hizmetleri yayacağız. Kendime güvenmesem Belediye Başkanı olarak ben televizyon programlarını kabul etmem. Buyursun gelsin Televizyon programında konuşalım. Türkiye’nin hiçbir yerinde seçilmiş Belediye Başkanları AK Parti ile rakipleri ile konuşamaz. Buyursun gelsin öyle konuşalım. Hastanenin niye Öğlebeli bahçelerine yapılmadığını gelsin tartışalım” dedi.

Karabük’e kurulan ve insan sağlığını tehdit ettiği MARZİNC’e ortak olduğu yönde dedikoduların da çıktığı yöndeki bir soruya ise Başkan Vergili, “Ben oraya ortak değilim. Şuandaki Milletvekilimiz Osman Kahveci, o tarihte Orman Genel Müdürüydü. İstediği gibi burayı durdurabilirdi, yaptırmazdı. Ama orada kimlerin ortak ve kimlerin nasıl işler yaptığını bizim tarafımızdan bilinen bir hadise. Bizim Karabük Belediyesi olarak oranın yapılıp yapılmamasına karşı hiçbir yetkim ve yaptırımım yoktur. Çevre platformları düzenlendi. Çevre ve Orman Bakanlığının mutlaka yapılabilmesi ile ilgili izni vardır. Benim orayla hiçbir ortaklığım yok. Eğer benim ortaklığım var diye iddia eden varsa gelsin, ben ona kâğıt vereyim bütün hisselerim onun olsun” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi