Karabük Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesinde açılan Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerleri yapılan törenle sertifikalarını aldılar.


 

02062015_ataturksertifika_1Atatürk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Milletvekili Adayı Ayhan Akbaş, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Okul öncesi eğitimini başarıyla bitiren Sosyal Yaşam Merkezi kreş öğrencilerine diplomaları verildi.

02062015_ataturksertifika_9Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdoğan Yeltepe, Atatürk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerleri tebrik etti. Karabük Belediye Başkan Rafet Vergili; “Sosyal Yaşam Merkezlerimiz artık ilimizin olmazsa olmazlarımızdan biri oldu ve bu Sosyal Yaşam Merkezlerimize hem çevre illerde hem de Türkiye genelinde bundan sonra sık sık gündeme gelecek. Herkesin istemiş olduğu etkinliklerini yapabildiği bir merkez olarak Türkiye de yayılmaya başlayacaktır.

Biz bu sene bütün mahallelerdeki Sosyal Yaşam Merkezi inşaatlarını tamamlamış olacağız ve bu Sosyal Yaşam Merkezlerimizde bu güne kadar 100’lerce kursiyer mezun ettik ama bunların içinden en önemlileri okuma yazma kursları bizleri çok daha memnun etmekte. Mahallemizde okuma yazma bilmeyenlerin tamamı teşvik edilip yaz kış düşünülmeden hızlı bir şekilde kursların açılmasına da bir hayli fayda görüyoruz. Bize destek olan Halk Eğitim Müdürlüğümüze, İl Müftülüğümüze ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

02062015_ataturksertifika_12Sosyal Yaşam Merkezlerimizle ilgili asıl en önemli konu inşallah yapacağımız bir organizasyonla bütün vatandaşlarımızın yerel yönetimlere katılımları çok yakında gerçekleştireceğiz. Çok yakında halk meclisi kuracağız. Belediyenin tüm faaliyetlerine katılacak ve Karabük’te çok daha farklı sosyalleşme ortaya çıkartacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Atatürk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

2013-2014 eğitim yılında kursa başlayan kursiyerlerin yaptığı çeyizler ise açılan sergide halk ve davetlilere sunuldu.

Editör: Haber Merkezi