vergili-ak-parti-tesekkur

 

BAŞKAN VERGİLİ İLGİNÇ BİR ÇIKIŞ YAPARAK AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ VE ARDINDAN AĞIR ELEŞTİRİLERİNİ YİNE PEŞ PEŞE SIRALADI


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR EDERİM”


 



 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili mevcut milletvekillerine yüklenmeye devam ediyor. Başkan Vergili, bu günde Kartaltepe ile Yenişehir’i birbirine bağlayacak yaya köprüsünün temel atma töreninde konuştu.

AK Parti Milletvekillerinin ve teşkilatlarının işsize iş, yoksula yardım vaatleriyle şimdiye kadar gerçekleşen seçimlerde başarıya ulaştığını iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Milletvekillerinden biri diyor ki ‘Rafet Vergili şimdiye kadar bir kez dahi AK Parti’ye teşekkür etmedi’ buradan söylüyorum, bunu Sayın vekilde duysun, diğer vekilde duysun, adayları da duysun, AK Parti’ye teşekkür ediyorum. Karabük’e Demir Çelik fabrikası kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Demir Çelik Fabrikalarını bu kadar büyüten, 5000 Evleri kuran Adalet Partisi’ne teşekkür ediyorum. Kardemir’in en zor günlerinde aldığı karar ile bir akşamda şirketi kurtaran merhum Bülent Ecevit’e teşekkür ediyorum. Biz bu güne kadar Karabük’e kim ne yapmışsa, hepsini biliyoruz, Karabük’e kim bir çivi çakmışsa onlar bizim baş tacımız ve büyüklerimiz. Onlar sıkıştıkça ‘AK Parti’ye teşekkür etmiyor’ diyor. Her zaman teşekkür ettim, İller Bankası’ndan yapılan adil dağıtım için teşekkür ettim, bir günde kendi belediyelerine fazladan dağıtılan payları da sorgulamadım, çünkü şükürler olsun ki biz kendi payımızı en güzel şekilde harcadık ve size hizmet ettik, işçimizi mağdur etmedik, her mahalleye eşit şekilde hizmet götürmeye çalıştık” dedi.

AK Parti’nin verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Şimdi bu arkadaşlarımız yine sıkıştı, önümüzdeki günlerde temel atmalara başlayacaklar. Benim nasıl sizin çöpünüzü toplamak, yolunuzu yapmak görevimizse, hükümetin görevi de resmi kurum binalarını yapmak ve diğer işleri yapmak, ekstra bir iş yapılırsa teşekkür ederiz. Biz Devlet Demir Yolları ile bir protokol yaptık, ancak bu protokol mevcut milletvekillerinin haberi olunca durduruldu. Şimdi ben ne diye teşekkür edeyim, yeni belediye binasını Tıp Fakültesi olarak üniversiteye devrettik, ancak bir milletvekili ‘Bu binanın seçimler sonuna kadar kullanılmasını istemiyoruz’ dedi. Ben bu milletvekiline ne diye teşekkür edeyim, iki dönemdir Keltepe Kayak Merkezi’nin temelini atıyorlar, daha ortada hiçbir şey yok, ne diye teşekkür edeyim, Safranbolu’ya, Yenice’ye, Eskipazar’a, Eflani’ye ne yaptınız, ben size ne diye teşekkür edeyim” dedi.

Yapılan hizmetler karşısında hiç bir zaman inkarcı bir politika izlemediklerini ifade ederek, açıklamalarını sürdüren Karabük Belediye Başkanı Vergili “Ben her konuşmamda Devlet Su İşleri’ne teşekkür ettim, bunların farkında değilmiş gibi davranmaları da hoş değil, çünkü yapacakları hiç bir siyaset kalmadı, altı yıldır Karabük’ün büyümesi Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinden geçer dedik ancak yeni yeni ikna oldular. Hastane konularında her gün sokaklara Rafet Vergili yalancı diye çıktılar, oy toplamaya çalıştılar, seçim bitti hastaneler kapatıldı, bu milletvekili arkadaşlarımız söz vermediler mi sizlere bu hastaneler kapatılmayacak diye. Şimdi diyorlar ki, ‘biz çok güzel bir hastane yaptık’ evet devlet çok güzel bir hastane yaptı, ama siz üç yıl sonrasını göremediniz. Şimdi diyorsunuz ki ‘150 yatak ilave edecek yerimiz yok’ Nasıl ilave edecekler, ben size söyleyeyim; Yaşar Kaptan Tesislerini ve İmam Hatip Lisesini hastaneye katmak mecburiyetindeler, biz size zamanında dedik ki, gelin size 200 dönüm yer verelim bu hastaneyi Öğlebeli Bahçelerine yapın, mevcut hastaneyi de üniversiteye verelim. Sen üç yıl sonrasını görememişsin, bu memlekette milletvekilliği yapıyorsun. Bunu hükümet ayarlamaz, bunu AK Parti’nin Genel Merkezi ayarlamaz, buradaki basiretli idareciler gider Karabük’ün ihtiyacı şudur der” dedi.