KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’NİN ADAY OLUP OLMAYACAĞI NOKTASINDA YAPILAN TÜM TARTIŞMALARA YİNE VERGİLİ SON NOKTAYI KOYDU


 

RAFET VERGİLİ YENİDEN ADAY


 

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “15 GÜN İÇİNDE YENİ PROJELERİ KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ”


 

beklenen-aciklama


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 30 Mart 2014 yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Başkan Vergili, makamında düzenlediği basın toplantısı yapılacak olan yerel seçimler öncesi yapmış oldukları anketler sonucunda ve Karabük halkının yoğun talep ve istekleri sonucunda belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayarak, Cuma günü resmi başvuruyu yapacağını söyledi.

Vergili “Cuma günü MHP İl Başkanlığına belediye başkan adaylığı için başvurumu yapacağım. Pazar günü ise İstanbul'da düzenlenecek törende Sayın Genel Başkanım benim ve diğer arkadaşlarımızın adaylığını ilan edecek. Cenab-ı Hak memleketimiz, milletimiz ve şahsımız için hakkımızda hayırlısını nasip etsin.” Dedi.

Başkan Vergili, 5 yıllık yeni projelerini 15 gün içinde kamuoyuna açıklayacaklarını da belirterek, “Yaptırdığımız anketlerin sonucunu ileride açıklayacağız. Bize başkanlık yapmamız konusunda talep çok yüksek oranda. Rakam olarak telaffuz etmemizin bir anlamı yok şu anda. Biz bu kadar yüksek çıkan rakamların karşısında çalışmaları bırakacak veya rahat edeceğiz diye bir olay yok. Ben sadece şunu söyleyebilirim 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde göstermiş olduğumuz performansın üç mislisini gösteriyor sonuçlar” dedi.

AK Parti’nin de aday olarak Kalkınma Bakan Yardımcısı olan Mehmet Ceylan’ın gösterilmesini de değerlendiren Vergili, “Kendisi Karabük’te uzun yıllar siyaset yapmıştır. Siyaset yapmış olduğu sürece içerisinde kendi şahsi ile ilgili kimse bir şey söyleyemez. Bunu bizimde söylemeye hakkımız yoktur. Ama insanların becerileri farklıdır. Biz becerimizi yerel yönetimler üzerine koyduk. Vatandaş takdir edecektir ve Karabük için hayırlısı kimse o olsun” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın Doğal gaz üzerinden siyaset yapıyor eleştirilerde bulunduğunun hatırlatıldığı Vergili şunları söyledi;

“Doğal gazı biz veya siz götürdünüz diye bir şey yok. Türkiye’yi doğalgazla tanıştıran ilk kişi merhum Turgut Özal’dır. Doğal gaz geldi bunun dağıtımı konusunda hiçbir belediye bizim gibi bir cesarette bulunamazdı. AK Parti’nin belediye başkanlığı oldu yerlerde de doğal gaz dağıtılıyor, yüzde kaç doğal gaz dağıtılmıştır, ne kadar başarı sağlanmıştır bunları her zaman tartışabiliriz. Şu anda Karabük yüzde 95 doğal gaz kullanıyor. Bu da Karabük Belediyesinin çalışmasının ürünüdür. Doğal gazı Türkiye ile tanıştıran Anavatan Partisidir, AK Parti değildir. Ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde doğal gazın Karabük’e gelmesi ile ilgili 1995 yılına programa aldırmıştım. O tarihteki siyasiler bu olayı takip edebilselerdi, Karabük 2009 yılında doğal gazla tanışmayacaktı 1995 yılında Karabük’e doğal gaz gelecekti. Doğal gaz devlet programıdır, bu program içerisinde Karabük’te de gelecek, diğer ilçelerimizi de gelecek. Türkiye geneline doğal gaz dağıtım konusunda en başarılı Belediye Karabük Belediyesidir. Bu bir cesaret işidir, bütün sokaklar, ara sokaklar kazılacak, imar ve iskanı olmayan bütün her yere bunu dağıttırabilmek bir beceri işidir.”

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan’ın şimdiye kadar girmiş olduğu seçimlerde hiçbir seçim kaybetmedi, siz bu konu ile ilgili bir hesap yaptınız mı şeklindeki bir soruya ise Başkan Vergili, “Bu hesabı Karabük halkı yapar, benim hesabım bitti. Bende ilk defa 2009 yılında adaylığımı koydum ve seçim kazandım, buda bir ilkti. Kaybetmenin de bir ilki olur ve Mehmet bey belki ilk defada kaybetmiş olur” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi