Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


 

24042014_belediyeonu_823 Nisan 1920'nin, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğin garantisi” çocuklar için bir şenlik olduğunu kaydeden Başkan Rafet Vergili; “23 Nisan 1920 tarihi ulusal egemenliğimizin ilan edildiği ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir başlangıcı ifade eden gündür” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili yayınladığı kutlama mesajında; “23 Nisan 1920’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yakılan hürriyet meşalesi ile bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milletinde olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur. 23 Nisan gününü bayram olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza verdiği değeri göstermiş ve milletimizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Bizler de, değeri ölçülemeyen bu mirası koruma ve kollama konusunda var gücümüzle çalışmalıyız ki bu uğurda milyonlarca şehit verilerek elde edilen bu eser sonsuza kadar yaşayabilsin. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Haydi Çocuklar Kent Meydanına


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yılda Kent Meydanı’nda farklı ve renkli bir etkinlikle kutlanacak. Karabük Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocuklar için eğlence meydanı kuracak. Çocuklar kendileri için kurulan birbirinden renkli ve eğlenceli oyun alanlarında tırmanma piramidi, kaydıraklar, trambolin, sosis balon gibi birçok oyuncaklarla hem baharın hem şenliğin keyfini çıkaracak. Şenlik alanına kurulacak sahnede, minikler müzik eşliğinde doyasıya eğlenecek. Heyecanlı yarışmalar ve minik konserlerle renklenecek şenlikte çocuklara, pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edilecek.

Kutlamalar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ev sahipliğinde 23 Nisan Çarşamba günü 13:00-18.00 saatleri arasında Karabük Kent Meydanında gerçekleşecek. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tüm halkımızı çocukları ile birlikte Saat 13:00’de Kent Meydanındaki eğlenceye davet etti.

Editör: Haber Merkezi