20140224AW016588_01DEFTERDARLIK ÇALIŞANLARINDAN VALİ KÜÇÜK’E ZİYARET


27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde kutlamalar başladı.

Vergi Haftası kutlamalarında kapsamında Karabük İl Defterdarı Osman Koçaş beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timurçin Saylar, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken ve Defterdarlık personeli ile birlikte Vali İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret nedeniyle bir açıklama yapan Defterdar Koçaş “Vergi Haftasında, toplumda sağlıklı vergi bilinci oluşması, mükelleflere kolay vergi ödemesi alışkanlığı oluşturulması ve tabana yayılması amaçlanmaktadır. Toplumda bir hafta da olsa vergi bilincinin oluşması ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu sene bir ilki gerçekleştirerek esas paydaşlarımız olan Ticaret Odası, Esnaf Odası ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile birlikte kutlayalım istedik. Başkanlarımızda kabul ettiler ve birlikte sizleri ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiğiniz için şahsım ve oda başkanlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Verginin bir devletin en önemli kaynağı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali İzzettin Küçük “Devlet varsa orada vergi vardır çünkü devlet dediğimiz müessesin işlemesi, icraat yapması ve görevlerini ifa edebilmesi ancak vergiyle mümkündür. Vergi kutsaldır çünkü kamu malıdır ve kamu hizmetleri için kullanılmaktadır. Karabük’te vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarına baktığımızda Karabük halkı, tüccarı vergisini verme noktasında gayet titiz. Vergi Haftasını kutluyor Ticaret ve Esnaf erbaplarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.