KARABÜK İL ÖZEL İDARE ESKİ GENEL SEKRETERİ HAKAN ESKİ, KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINI YAPAN MÜTEAHHİT MEHMET CİVELEKOĞLU İLE SAMİMİ POZU HER ŞEYİ ANLATIYOR


 

hakan-eski-mehmet-civelek


Üniversite Mahallesindeki Balıklarkayası mevkiinde yapılan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İnşaatının ikinci yüklenici firması olan Mert Yapı’nın sahibi Mehmet Civelekoğlu ile o işi doğrudan veren İl Özel İdare Eski Genel Sekreteri Hakan Eski’nin samimi bir şekildeki fotoğrafı Karabük Net Haber’in eline geçti.

2011 Yılında yaklaşık 5 Milyon 350 Bin TL’ye İnter –As Firmasının ihaleyi alarak inşaatına başlanan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü binasının yapımında problemler olduğundan dolayı, Karabük İl Özel İdaresi davetiye usulü ile doğrudan Kastamonu firması olan Mert Yapı’ya 7 Milyon TL’ye bu işi ikinci defa vermişti.

İl Emniyet Müdürlüğü inşaatının ikinci defa 7 Milyon TL gibi yüksek bir rakama verildiğinden dolayı, o dönem basında çok eleştiri yapılmıştı. İkinci firma Mert Yapının sahibi Mehmet Civelekoğlu ile bu işi doğrudan veren o dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski’nin daha önceden samimi arkadaş olduklarına dair bu fotoğraf çok konuşulacak.

AK Parti iradesi ile Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun görevden alınmış, yerine Hakan Eski atanmıştı. Uzun’un yargıya başvurması ile tekrar göreve gelmesinin ardından, ikinci defa Hakan Eski aynı göreve geri atanmıştı.

Karabük’te iktidar partisinin ısrarla Hakan Eski’yi İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine atamak istemesi tartışmalara neden olmuştu.

Hakan Eski’yi, Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinde ısrarla isteyenler acaba bu fotoğrafı görünce nasıl bir açıklama yapacaklar, merak ediliyor.

Öte yandan Kastamonulu müteahhit Mehmet Civelekoğlu’nun ise AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olduğu da öğrenildi.

Ayrıca bu konuyla ilgili Karabük Cumhuriyet Savcılığının bir soruşturma başlattığı da daha önceden kamuoyuna belirtilmişti.

 

Editör: Haber Merkezi