KARABÜK’TE 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ŞEHİRLERARASI YOLCU BİLETİ SATIŞI YASAKLANDI


 

cocuklara-yolculuk-yasagi

Karabük Valiliği tarafından alınan karar gereği Karabük ilinde 18 yaşından küçük çocuklara her türlü ulaşım aracı biletinin satışı güvenlik nedeni ile yasaklandı.

Alınan kararın gerekçesi olarak, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden veya yurttan kaçan, ya da kayıp olarak aranan çocukların karşılaşabilecekleri he türlü olumsuzlukların engellenmesi ve il dışına çıkmalarının önlemesi adına bu önlemin aldığı bildirildi.

Valilik açıklamasında genel olarak şu bilgiler paylaşıldı;

“İlimizde, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan, kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek ve ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla ilimiz sınırları içerisinde bulunan şehirlerarası otobüs terminallerinde ve demiryolu istasyonlarında, bunların acentelerinde ve bilet satış yerlerinde, 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmaması önem taşımaktadır. 2014/2 sayılı Valilik Genel emrinde açıklanan kararın uygulanmasında kusuru bulunan kişi veya kişiler hakkında idari yaptırım uygulanacaktır”

Editör: Haber Merkezi