KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK "TÜRKİYE'DE SES GETİRECEK 3 PROJEMİZ VAR. LOJİSTİK MERKEZ BÜTÜN BATI KARADENİZ'İ GEÇİŞ YOLU YAPACAK BİR PROJEDİR."

 

20121214AW000275_01Karabük Valisi İzzettin Küçük, Türkiye’de ses getirecek üç projeleri olduğunu söyledi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Türkiye’de ses getirecek üç projeleri olduğunu belirterek, bunları netleştiği zaman açıklayacağını söyledi.

Fuarların kenti yüzde 48’lik turist artışı sağladığını kaydeden Vali Küçük, “Marmara Kalkınma Ajansı’na mensup 5 il, BAKKA 3 il ve Kastamonu’da bizlerle birlikte olmak istedi, 9 il EMITT fuarında birlikte olacağız. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çalışmalarımızı daha Batı Karadeniz’i vurgulayıcı şekilde insanlara tanıtmak için çalışmalar sürüyor. Fuarlara gidiliyor, yüzde 48 turist artışı oluyor. Biz turist sayısını artırmak hem de turistin kalitesi ve çeşitliliğini artırmaya çalışıyoruz. 2013 yılında 750 bin hedefi, 2014 yılında 1 milyon hedefi koyduk. Bu rakamı yakalayacağımıza inanıyorum. 2013 yılıyla ilgili Mehmet Ali Şahin Bey ile istişare ettik iki-üç tane daha çok önemli proje gerçekleştireceğiz. Ocak ayında Adrianapolis’i tekrar ihale edeceğiz. Bunun dışında üç tane daha önemli projemiz var. Onlar olgunlaşınca paylaşacağım. Bunlar prestij projeler olacak, Türkiye’de ses getirecek. 2013 yılında 750 bin turistin çok rahat egale edilebileceğini düşünüyorum. 5 yıldızlı otel 2013 yılında başlayacaktır bunu kesinlikle söylüyorum” diye konuştu.

Lojistik Merkezi projesi hakkında da değerlendirmede bulunan Küçük, “Lojistik Merkez burayı bütün Batı Karadeniz’i geçiş yolu yapacak bir projedir. 200 dönüm üzerinde Devlet Demir Yolları plan tadilat çalışmaları bize gönderdi mutabık kaldık. Proje çiziliyor. Bütün Batı Karadeniz’deki en önemli yatırımlardan bir tanesidir. Filyos kadar değil ama önemli bir yatırımdır. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız bu projeye büyük ilgi gösterdi. DDY kabul ederse Odalar ve Borsalar Birliği’nin üstleneceğini söyledi. Bu yapılan iş gerçekten önemli bir iş. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bey bize gelmişti, Karabük’ün Türkiye sanayisindeki yerini bilen bir insan. OSB’lerde endüstri okulları açmak dileklerini bakanlığa iletmişler. Bunla ilgili Türkiye çapında proje hazırlıyorlar. Biz kendilerinden istirham ettik onlarda ilk sırada değerlendireceklerini söylediler. Karabük’ün Türk sanayisi içindeki yerini ifade edecek bir cevaptı. İnşallah kısa zamanda fili ata geçer” dedi.

OSB’deki kamulaştırmaların yüzde 85’inin tamamlandığını belertin Vali Küçük şunları söyledi:

“Kamulaştırmanın yüzde 85’ini yaptık. OSB yönetimine geçecek yüzde 10’luk bir arazi kaldı. Ondan sonra alt yapı çalışmalarına başlayacağız, alt yapı bitmeden tahsis işlerine başlayacağız. Finans sorunumuz var, firmalara şimdiden tahsis edilen firmalar hazırlığını yapsın zaman kaybı olmasın. Asfaltlama çalışmaları sürüyor. Güzel bir OSB olacak. Lojistik merkezi ile birleştiği zaman çok güçlü bir OSB olacak burası.”

Editör: Haber Merkezi