- KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK, ŞEHİT MEHMET ESEN KARAKOLU ZİYARET EDEREK EMNİYET GÜÇLERİ İLE MİNİ GÜVENLİK ZİRVESİ YAPTI

- KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK “ KARABÜK HALKI HER ZAMAN İSTİKRARSIZLIĞA YOL AÇACAK, PROVOKATİF HER TÜRLÜ EYLEMİN FARKINDADIR VE KARŞISINDADIR”

 

20130101AW000030_02Karabük Valisi İzzettin Küçük, yeni yıla saatler kala sivil aracı ile 5000 evler Şehit Mehmet Esen karakolu ziyaret ederek emniyet müdür yardımcıları, asayiş şube, terör ve istihbarat şube müdürleri ile diğer birim amirlerinin katıldığı mini bir güvenlik zirvesi yaptı.

Küçük, yeni yıla sayılı saatler kale yaptığı sürpriz ziyareti öncesi Karabük halkına sağduyu çağrısında bulunarak, “Karabük halkı her zaman istikrarsızlığa yol açacak, provokatif her türlü eylemin farkındadır ve karşısındadır” dedi.

Karabük’te geçtiğimiz hafta içinde doğu kökenli üniversite öğrencilerin Uludere olayı ile basın açıklaması yapmak istemesiyle esnaf ve vatandaşların gösterdiği tepkilerle yaşanan gerginlik sonrası Vali İzzetin Küçük, Karabük halkının daha öncede buna benzer farklı olayları sağduyu ve aklı selim ile geçtiğini söyleyerek, “Bu ilk değil. Karabük insani daha öncede zorlu sınavlarla karşılaşmış ve yüzünün akı ile bu sınavlardan sağduyu ve aklı selim ile geçmiştir. Bu ilde çeşitli sendikal olaylar olmuştur. Kardemir’de gündeme gelen sorunlar olmuştur. Bunun dışında Karabük halkı bu sorunları aklı selimi, tevekkülü ve sabrı ile düzgün hale getirmiştir. İlimiz öğrenci konusunda yeni bir ildir. Bunun tecrübesini yeni yeni oluşmaktadır. Bu meyanda ufak tefek sorunlar olabilir. Ama şunu belirteyim ki, Karabük halkı her zaman istikrarsızlığa yol açacak, provokatif her türlü eylemin farkındadır ve karşısındadır. Devletimizin emniyetimizin ve jandarma güçlerimiz teyakkuz ve ayaktadır. Kimin ne yaptığı izlenmektedir ve takiptedir. Karabük halkı bunlara yüz vermez ben ona inanıyorum” açıklamasında bulundu.
20130101AW000030_01
2013 YILI YATIRIMLARLA DOLU
Vali Küçük, Karabüklülerin yeni yılını da kutlayarak, 2011 yılına göre çok verimli ve güçlü bir 2012 yılını yaşadıklarını anlatarak, “2013 yılını da aynı bu şekilde 2012 yılına göre daha güçlü, atak, çevresindeki illerle rekabet halinde olan bir il olacağız, bundan eminim. 2012 yılında pek çok güzel şeyler yaşadık 2013 neler yaşayacağız!. Her şeyden önce istihdam ciddi şekilde artacaktır. Organize Sanayi Bölgesinde genişleme çalışmaları bitmek üzere ve yen i fabrikalar için yer tahsisi yapacağız. Öğrenci sayımız 5 ila 7 bin arasında artacaktır. Eğitimle alakalı yatırımlarımız devam ediyor. Bunun dışında şehrin daha iyi bir şehir olması için gerekli altyapı çalışmaları hizmete girecektir. En azından 11 tane çok büyük eser hizmete girecektir. Yıllardır sürüncemede olan artık ihale edilip müteahhide yer teslimi yapılan yüzme havuzunda hemşehrilerimiz yüzecektir. Bunun dışında Gençlik merkezinin temel atılması olacak yakında. Makasbaşı bölgesinde Kültür ve Spor kompleksi temeli atılarak hizmete girecek. İlimiz pek çok tesisin açılışını 2013 yılında görecek. Gençlerimiz, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimiz bundan istifade edecekler. Karabük 2013 yılında birkaç tane daha sürpriz eserleri de görecek. Bu yıl olduğu 2013 yılında ses getirecek birkaç eserimiz daha hizmete girecek” dedi.