KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK KARABÜK İL GENELİNDEKİ YATIRIMLAR VE ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


 

KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK; “TURİZM ALANINDA KARABÜK OLARAK TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”


 

validen-onemli-aciklamalar

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük olarak bu yıl turizmde çok iddialı olduklarını ve bu alanda Türkiye’nin önüne geçeceklerini söyledi.

Vali İzzettin Küçük yaptığı açıklamada, Karabük’ün şehircilik alanında il merkezi ve ilçelerin büyük gelişme ve mesafeler içersinde olduğunu söyledi.

Yeni yatırım ve çalışmalarla Karabük’ün pek çok insanının yaşayacağı ve yaşamak isteyecekleri bir kent haline gelmeye başladığını anlatan Vali Küçük, “İnsanlar eskiden iş veya başka bir şeylerden dolayı başka yerlere gitmenin yolunu ararken, şimdi burada kalmak için çaba sarf ediyor. Mesela üst düzey memurlar burayı çocuklarının eğitimi için seçiyorlar. Çünkü uzun yıllardır YGS’de ilk 10 içinde yer alan ve eğitim yatırımları ile çıtasını her zaman yukarılara çıkan bir kentiz. Yatırım ve çalışmalar kapsamında Karabük Milletvekilimiz, devlet büyüğümüz olan Mehmet Ali Şahin’in bu kente katkıları çok büyüktür. Onun sayesinde pek çok şeyi Ankara’da rahatlıkla kolaylıkla hallediyoruz. Karabük şanslı yıllarını yaşıyor. Kentin bu noktalara gelemsindeki başarıda Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız ve İl Genel Meclis üyelerimizin büyük katkıları var. Bu büyük bir orkestranın birlikte hareket etmesiyle ortaya çıkması ile oluyor. Mehmet Ali Şahin beyde bu orkestranın şefidir, başkanıdır. Kentimizde birçok yatırım devam ediyor. Çok yakında Gençlik merkezinin ihalesi ve ardından 3 bin kişilik kapalı spor salonu ihalesi yapılacak. Tapu kadostraya yer aldık ve Müdürlük binası bu yıl yapılacak. Yeşil mahallede bulunan bir binayı kiralayarak hastaneler birliği başkanlığını oraya taşıyoruz. 1.5 ay sonra Esentepe’de bulunan eski Orman İşletme Müdürlüğü binasına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü taşınacak. Çevre Müdürlüğümüzün binası bitti ve bir ay gibi bir zaman sonra taşınmaya başlayacak. Yine 5000 evler bölgesinde Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ihalesi yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü aynı çatı altında olacak. Çok yakında mevcut Devlet Hastanemizin üst tarafındaki garaj alanına Diş Sağlığı merkezinin ihalesi yapılacak. Bunun haricinde SGK binasını mevcut hal binasının olduğu yere yapacağız. İş Kur ve SGK aynı çatıda buluşacak. Bunun dışında bizim pek çok çalışmamız var ama en önemlisi OSB’de son noktaya geldik. Mayıs ayında yeni firmalara tahsise başlayacağız. Bu çok önemli ve ciddi bir gelişmedir. Karabük’teki istihdamı önemli derecede etkileyecektir. Şuan hali hazırda sırada bekleyen 12 firma var ve bunlara yer tahsisi yapacağız. 12 firmanın 2 bin ile 2 bin 500 arasında sanayi işçisini istihdam edeceğini tahmin ediyoruz. Mayıs ayında yerleri tahsis ettiğimizde gelecek yıl bu zamanlarda işçi alımına başlarlar” dedi.

TURİZM’DE TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ
Kültür ve mimari alanda da çok büyük ve ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Küçük, “Biz Karabük olarak Türkiye’nin önüne geçeceğiz. Çok iddialı bir laf söylüyorum ve bunu bilerek söylüyorum. Bir idareci temkinli konuşur ama çok iddialıyız. Kültür ve Turizmde çok ciddi önemli yatırımlarımız var ve bunu Mayıs ayında hayata geçiriyoruz. Bu sene sonunda inşallah turizm alanında Kardeniz’den kopmuş olacağız. Yani sınıf ve yapı olarak. Bu işler öncelikle Karabük halkını mutlu etmek ve yüzünde tebessüm gördüğümüzde bizim için bahtiyarlıktır. Biz bunun için çabalıyoruz ve gayret ediyoruz” açıklamasında bulundu.

20130404AW000624_01DDY’NİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKMASI
Vali Küçük, uzun zamandır gündemde olan ve şehrin göbeğinde yer alan Devlet Demir Yolları’nın (DDY) şehir dışına taşınma işlemenin ise devam ettiğini de belirterek, “Bunla ilgili çalışmanın bir yağı ülkü ve ihalesi yapıldı. Diğer bir ayağı ise lojistik merkez. Bunun la ilgili karar alındı ve proje ihalesi yapılıyor. Bu birkaç sene sürecek çünkü 230 dönüm arazi üzerinde kurulu bir yer olacak. Karabük’ün bütün parametrelerini değiştirecek güce sahip bir yatırım. Bu olunca mevcut yeri tamamen boşlatmış olacağız ve şehir nefes almış olacak. Lojistik Merkez Karabük’ün tüm parametrelerini yukarıya çıkaracak tek başına bir yatırımdır. TOBB’un bu merkez için talebi var ama DDY bu tür merkezleri kendi yapmak istiyor. Çok büyük bir yatırım ve bunu TOBB’da yapabilir ama koordinasyon merkezi sağlanması için DDY kendi yatırımlarını yapma kararlılığında. Bu sene sonuna doğru uygulama işine girileceğini yani ihalesi yapılıp kazama vurulacağını düşünüyorum. Bunun yanında yeni OSB’yi gündeme getirmemiz lazım. Lojistik merkezde kurulduğu zaman firmalar bu OSB’nin içinde yer almak istiyor. Mevcut alanda genişlemeyi ne tarafa doğru yapacağımıza ortak bir çalışma ile karar vereceğiz. İstişareler yapıyoruz. Dereyi ıslah edip vadi üzerine mi, yoksa Eskipazar tarafına mı doğru yapacağız. Bununla ilgili iş dünyası ile istişareler yapıyoruz. Kimisi Eskipazar’da 13-14 dönüm alan var oraya yapalım diyor, kimisi ise, yolu, suyu demir yolu var mevcut vadiye doğru genişleyelim diyor. Yukarıya doğrumu ve yoksa dere ıslahı yapıp devam etmek için karar alacağız” dedi.

Küçük, son olarak KÖYDES çalışmalarının bu yılda devam edeceğini ve artık köylerde su sıkıntılarının olmadığını ifade ederek şunları söyledi;

“ Su konusunda köylerimizde mevcut eski şebekeleri yeniliyoruz. Şimdi kanalizasyon ve foseptik çalışmalara başlıyoruz. Şuan Yenice’den başladık diğer ilçelerimizle birlikte büyük çaplı 60 köyün Özel İdare kaynağı ile kanalizasyon ve foseptik çalışmasını bu yıl bitiriyoruz. Gelecek yılda aynı oranda yaptığımızda büyük çaplı köylerde kanalizasyon çalışmalarımızı bitiririz. KÖYDES çalışmalarımız bu yılda devam edecek. Yollarda özellikle elimizden geldiğince asfalta geçmeye çalışıyoruz. Bir kere olsun sağlam olsun istiyoruz. Elimizden geldiğince köy yollarını asfaltlamak istiyoruz. Bunu birkaç senede tamamlayalım. Geç olsun ama sağlam olsun. Gönlümdeki en büyük hedefimiz köylerimizi tarım alanında daha iyi geliştirip üzümcülüğün merkezi haline bu kenti getirmek. Safranbolu’da yetişen Çavuş üzümü asil bir meyve ve bu kente bir değerdir. Bunu çoğaltmamız lazım. Bir şehrin mayasında ne var onun üzerine gitmek lazım. Elbette yenilik yapacağız ama mayanın üzerine gidersek yenilik te arkasında gelir zaten.”

Editör: Haber Merkezi