KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İKİNCİ GENİŞLEME SAHASINA İHTİYACIMIZ OLACAK”

 

20130214AW000411_01Karabük Valisi İzzettin Küçük, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) birinci genişleme sahasının bir yıl içerisinde dolacağına inandığını söyledi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, OSB birinci genişleme sahasının bir sene içerisinde dolacağını belirterek, ikinci ve üçüncü genişleme sahalarına ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Yerin dolması durumunda dere boyunun ıslah edilmesi çalışmalarının yapılacağını belirten Vali Küçük, “Nisan-Mayıs ayında yerleri vereceğiz. Yerin bir sene içinde dolacağına inanıyorum. Şimdiden dere boyunca derenin ıslahı için DSİ’ye yazı yazıldı. Bir sene içinde genişlediğimiz yer dolacak. Bir sene sonra yine yer kalmayacak. O nedenle dere boyunu ikinci ve üçüncü genişleme yeri için alternatif olarak düşünüyorum. İş adamları ile yaptığımız istişarede de bunlar konuşuluyor. Eskipazar tarafında yerler var ama şehirden uzakta buralara talep olur mu bilemiyoruz. Ama dere ıslahı olursa bize çok yer çıkacağına inanıyorum. Birinci genişlemenin sonuna yaklaştık, ikinci genişleme için benim aklımda bu var. Bir sene içinde yerlerin dolacağını düşünüyorum. Filyos projesi de hayata geçtiği zaman üçüncü genişleme sahalarına da ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Dışarıdan firmalar var, ilimizdeki haddecilerden var yer isteyen. Orası karayolunun geçtiği, demiryolunun geçtiği bir yer. Biliyorsunuz birde oraya 220 dönüm arazi üzerine lojistik merkez kurulacak. Türkiye’de lojistik merkez ile OSB’nin iç içe geçtiği az yer vardır. Bizden yer isteyene hemen yer veririz, isteyene ‘1 yıl bekle’ demeyiz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) kurmayı planladığı okul ile ilgili de 20 dönümlük arazi ayırdıklarını belirten Vali Küçük, “TOBB projeye başladığında yerleri hazır, genişleme sahasında okul için 20 dönümlük arazi ayırdık. Ama TOBB’nin bu projeye başlaması lazım, bizimle irtibata geçtiklerinde biz yeri hemen tahsis edeceğiz” diye konuştu.