Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanlığını ziyaret etti.


 

20140603AW107894_01Emeklilerin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Celal Bulut, Vali Orhan Alimoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emekliler Derneği Karabük’ün en büyük Sivil Toplum örgütü. Karabük emeklinin yoğun yaşadığı Türkiye’nin de ikinci İli. Birinci İl Zonguldak ikinci İl Karabük. Karabük’te 50 bin emekli var. Üç tane de Emekliler Derneği var. 10 bin üyemiz bizim, 4 bin üye Safranbolu’daki Emekliler Derneğinde, bine yakın üye de Yenice Emekliler Derneğinde var. Yani 50 bin emekliden 15 bini bizim derneklerimize üye. Emekliler Derneği olarak Türkiye’nin de en büyük sivil toplum örgütüyüz. Türkiye çapında bizim 100 tane şubemiz var. 700 bine yakın üyemiz var. Türkiye’de de birinciyiz. Karabük emekli şehri olduğu için emeklinin problemleri de çok. Biz de burada üyelerimizle ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Özel Hastaneler, marketler, otobüs firmaları ve düğün salonları ile emeklilerimize indirim anlaşması yapıyoruz. Bu indirimlerin devamı da gelecek. Üyelerimizden yıllık 18 TL aidat alıyoruz ve bu aidatları da yaptığımız indirimlerle emeklilerimize geri döndürüyoruz. Karabük’ün her türlü sorunu ile dişlimizin döndüğünce ilgileniyoruz. Karabük’te herhangi bir sıkıntı olduğu zaman bize de bakıyorlar emekliler derneği ne diyor diye. Biz partiler üstü herkese eşit mesafedeyiz. Emeklilerimize de böyle güzel bir lokal kazandırdık” dedi.

65 Yaş üstü vatandaşların Belediye özel Halk Otobüslerinden yasaya rağmen ücretsiz yararlanamaması ile ilgili de konuşan Başkan Bulut, bu sorunun çözülmesi için çalıştıklarını söylerken, Vali Alimoğlu’na yaptığı ziyaret için teşekkür etti.

Vali Orhan Alimoğlu da Emekliler Derneğine iade-i ziyarette bulunduğunu belirterek, “ Emeklilikten benim anladığım, insan yer yüzünde son nefesine kadar bir işle meşgul olmalı. İnsan bir işle meşgul olmazsa hasta olur. Emekliler bir bakıma işini değiştir olur yani yaptığı işten başka işlere yönelir son nefesine kadar faydalı bir işle meşgul olacağız. Emeklilerde tecrübe var. Dünyada görmüş geçirmişler, iyisini yanlışını, öğrenmişler anlamışlar onların tecrübelerine ihtiyacımız var. Yaşlısı ile genci ile hepimiz bir bütünüz. Bunları ayrı görmemek lazım. Çalışanı emeklisi birbiri ile her zaman irtibatlıdır. Suyu beraber içiyoruz, havayı beraber teneffüs ediyoruz, diğer işleri beraber yapıyoruz o bakımdan emeklilerimizin görüşlerine, düşüncelerine, fikirlerine her zaman ihtiyacımız var. Yeriniz de güzel olmuş. Bütün meselelerimiz biz aklı selimle konuşursak mutlaka anlaşırız. Ayrımız gayrımız yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi