Karabük Valisi İzzettin Küçük, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesini ziyaret etti.

20130111AW000895_02Emeklilerinde hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Celal Bulut, Vali İzzettin Küçük’ün yaptığı ziyaretin kendilerine moral verdiğini belirterek “Emekliler adına size teşekkür ediyorum. Karabük’e güzel şeyler yapılmaktadır. Biz burayı alarak emeklilere kazandırdık. bunlar sizlerin destekleri ve sayesinde oldu” dedi.

Hükümet tarafından emekliler için çıkartılan İntibak Yasasına da değinen Başkan Bulut; “Bu İntibak Yasasını Hükümetimiz ele aldı ve bugün 2000’den aşağı olan Karabük emeklilerimize ortalama 200-250 TL gibi bir zam yapıldı. Bu emeklilerimiz için güzel oldu. Burada 2000’den yukarı emeklilerimiz biraz mağdur oldu ama, Sayın Bakanımız bu imkan meselesi dedi bundan sonra onların derdine de ilerleyen zamanlarda bir çare buluruz dedi. Bu İntibak 22 senelik bir mesele idi ve çözüldü” dedi.

Vali İzzettin Küçük’ün “Karabük’te ne kadar emekli bu intibaktan yararlanacak” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Başkan Bulut, bunu şu an için söylemenin mümkün olmadığını ifade ederek, “5000 günden primi az olanlara bu intibak yansımadı. Bunun yukarı faydalandı. Emeklilerimiz genellikle Demir Çelik emeklisi. Eğere Demir Çelik’te eğer 25 sene çalıştıysa bunlara aşağı yukarı 200-250 TL arası yansıdı. Emekliye verilen para Karabük ekonomisine bir girdidir. Ben öyle görüyorum ve Karabük’te inanıyorum ki bir canlanma olacaktır. Bu nazik ziyaretinizden dolayı emekliler adına size teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İzzettin Küçük de emeklilerin yeni yerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Emeklilerimiz ço20130111AW000895_03k güzel bir hizmet yerine sahip oldu. İlimizde emekli vatandaşlarımızın sayısı oldukça yüksek, 40 Bin civarında. Emeklilerimize böyle güzel, merkezi bir yerde kolaylıkla ulaşılabilecek bir yeri kazandırdığı için Başkan Celal Bulut’a teşekkür ediyorum. Emeklilerimiz, toplumumuzun en önemli kesimlerinden biridir. Bu kente, ailelerine, çevresine yıllarca hizmet etmiş olan emekli vatandaşlarımız, belli bir yaştan sonra da artık rahat etmek, huzur içinde olmak, yarattığı güzellikleri yaşamak istiyor. Bu anlamda emeklilerimiz İlimiz için çok önemli bir kesimdir. İntibak Yasasıyla da emeklilerimizin durumu biraz daha düzelecek, onlarla birlikte İlimizin durumu daha da iyi olacaktır. Bunun yanında KARDEMİR’de bir toplu sözleşme süreci var, tabi onların oranları ne olur bilemiyoruz ama ne olursa ol20130111AW000895_01sun yine bu kente yansıyacak. 2013’de İlimize giren nakit para daha fazla olacaktır. İlimiz daha müreffeh olacaktır. Emeklilerimize, uzun yıllar boyunca bu kente, insanlara, evlatlarına, mahallerine yaptıkları o çok kıymetli hizmetler için tekrar teşekkür ediyoruz. Hepsine sağlık ve uzun ömür diliyorum” dedi.