KARABÜKLÜ TANINMIŞ BÜROKRAT VALİ HASAN İPEK AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ


 

hasan_ipek_aday

Karabük’ün tanınmış bürokratlarından olan Hasan İpek AK Parti’den Karabük Milletvekili adayı olmak için Merkez Valiliği görevinden istifa etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı görevinden sonra Bayburt Valiliğine, ardından da Şırnak Valiliğine atanan Hasan ipek geçtiğimiz aylarda merkez valiliğine atanmıştı.

Karabük’ün yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan Hasan İpek, Karabük Net Haber’e verdiği açıklamada “Uzun yıllar kamu yönetiminde önemli görevlerde bulundum. Artık edindiğim deneyimimi memleketim Karabük’e aktarmak istiyorum ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den Karabük Milletvekili aday olmak için merkez valiliği görevimden bu gün itibariyle istifa ediyorum” dedi.

Karabüklü hemşerilerinin güvenine ve inancına sığınarak adaylık sürecine girdiğini belirten İpek “Karabüklü hemşerilerime güveniyor ve onların samimiyetini görüyorum. Ülkem, memleketim ve hakkımda hayırlısı ne ise onun olacağına inanıyorum. Çok yakında hemşerilerimle kucaklaşmak için Karabük’e geleceğim” diye konuştu.

Hasan İpek, en son 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti'den Karabük Milletvekili aday adayı olmuştu.

HASAN İPEK KİM


1959 yılında Karabük’te doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.


1983-84 yıllarında Avukatlık stajını yaptı. Kaymakamlık mesleğine intisap ettikten sonra 1 yıl süreyle İngiltere’de eğitim gördü


Kastamonu-İnebolu ve Cide, Sivas-Koyulhisar, Iğdır-Aralık ilçelerinde kaymakamlık, İzmir, Kütahya ve Burdur İllerinde Vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Belçika- Brüksel’de NATO uzmanlığı yaptı. Japonya’da Afet Yönetimi eğitimlerini aldı. 17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde İçişleri Bakanlığı Kriz merkezi başkanlığı görevlerini icra etti. İçişleri Bakanlığı Sivil savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı yaptı.


2003 yılında Başbakanlık Kriz Merkezini kurmak üzere İzmir Vali Yardımcılığı görevinden Başbakanlık danışmanlığına getirildi.


2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü, 2009-2010 yıllarında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının kurucu başkanıdır.


ABD, İngiltere, Almanya, Belçika, Japonya, Danimarka, Slovakya, Romanya, Yunanistan, Azerbaycan, , İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil, bir çok ülkede konferans ve seminerlerde sunu ve çalışmalar yaptı.


Balkanlarda ”Afetlerde İşbirliği Konseyi (DPPI)” kurulmasına öncülük etti. Romanya, Azerbaycan, Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti adına afet işbirliği anlaşmalarını imzaladı.


İran Bem ve Pakistan Depremleri, Irak(Felluce-Telafer), Filistin-Gazze, Lübnan, Sudan-Darfur, Güney Doğu Asya-Tsunami, Gürcistan gibi insani yardım operasyonlarını yönetti.


Başbakanlık Müşaviri görevindeyken 2011 Ağustos ayında Bayburt Valiliği görevine atanan Hasan İpek, yine 2013 yılının Ağustos ayında Şırnak Valiliğine atandı. 2015 Yılının ilk aylarında ise Merkez Valiliği görevine alındı.


Hasan İpek evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede İngilizce bilmektedir.