Vali Fuat Gürel, her öğrenciye, kendine özgü yetenek, ilgi, meslekî değer, başarı ve motivasyonu oranında eğitim-öğretim uygulamalarıyla uyum sağlaması, özelliklerine ve gelişimine uygun programlara yönelmesi için gerekli hizmetleri veren Rehber Öğretmenlerle bir araya geldi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Şube Müdürleri ve il merkezinde bulunan okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Karabük Akademik Başarıda Her Zaman Ülkemizde İlk 10’da Yer Alıyor

Programda Rehber Öğretmenlere hitaben konuşan Vali Fuat Gürel, “Belli dönemlerde öğretmenlerimizle buluşuyoruz, bu tip etkinlikler aynı görevi yerine getiren insanların kaynaşması açısından son derece önemli. Bu anlamda karşılıklı görüş alışverişi yapacağız, bu tip etkinlikler yapılan işlerin daha ileriye götürülmesi anlamında, bilgi paylaşımı anlamında son derece anlamlı. Her zaman söylediğimiz gibi Karabük akademik başarıda ülkemizde ilk 10'da yer alan bir ilimiz, bunun altında hem öğrencilerimizin başarısı hem öğretmenlerimizin başarısı hem de velilerimizin eğitime verdiği önemi gösteriyor, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum.

Çocuklarımızın Sporla, Kültür Sanatla İlgilenmesini İstiyoruz

Bununla birlikte sadece akademik başarısı olan bir nesil yetiştirmek istemiyoruz, çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz, milli manevi değerlerimize uygun yetiştirmek istiyoruz. Sportif alt yapısı olan kültür ve sanatla ilgili olan geleceği okuyabilen, dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, yorumlayabilen bir nesil yetiştirmek gerektiğini düşünüyoruz. Salt olarak akademik başarıya odaklandığımızda yetişen nesillerde bir takım sorunlar çıktığını biliyoruz. Anaokulundan başlayan eğitim sürecinde çocuklarımızın mutlaka bir spor dalı ile uğraşmaları bir müzik dalı ile ilgilenmeleri, resimle uğraşmaları veya hayatın içinde olan her şeyle ilgilenmeleri ve bu şekilde yetiştirmek gerektiğini hepimiz biliyoruz ama maalesef bunu göz ardı edebiliyoruz.

Çocukların Size Gelmesini Beklemeyin, Takip Edin

Pandemi süreci ile birlikte çocuklarımız bir buçuk seneye yakın eve kapandılar, sosyal medya ve internetin etkisi ile çocuklarımız iyice içlerine kapandılar, sosyallikten uzak kaldılar. Okullarımız açıldı, yüzyüze eğitime devam ediyoruz, bu noktada sizlerin görevleri oldukça önemli. Özellikle rehber öğretmenlerimizin çocukların her hareketini takip etmesi, illa ki birinin size gelmesini beklemeden sizlerin çocuklarımızı takip etmesi, onların gelişimleri açısından son derece önemli. Çünkü her ailemiz bu konuda ilgili olmayabilir ya da her ailemiz müsait olmayabilir, bu çocuklar o bakımdan bizlere ve sizlere emanet, çocuklarımızı sağlıklı bir eğitimle ileriye taşımamız gerekiyor.

Karabük, Eğitime Büyük Önem Veren Bir Kent

Bunların ötesinde ilimizde eğitim durumundan memnunuz, sizler sayesinde sorun olarak gözükebilen önemli bir durumumuz yok. Öğretmenlerimizin çalışması, velilerin ilgisi öğrencilerimize yansıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibi ile birlikte sizler de okullarda çok önemli işler ortaya koyuyorsunuz, ülke genelinde önemli başarılar elde edebiliyoruz. Burası da artık önemli bir yazar çıkarabilmeli, bir ressam çıkarabilmeli, çok önemli bir bilim insanını Karabük çıkarabilmeli. Çünkü altyapısı mevcut, geçmişten bugüne kadar eğitime önem vermiş bir kent, bu çalışmalarla ilimizin çok önemli şahsiyetleri çıkaracağına inanıyorum. İnşallah bu başarı sizlerin gayreti ile olacak, ben tekrar sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.