Vali Fuat Gürel 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. 

Mesajında:
"Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulan ülkemizin ilk Tıp Fakültesinin kuruluş günü olan 14 Mart, ülkemizde yıllardır "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. 

Hekimlik dünyanın en kutsal ve en zorlu mesleklerinden biridir. Bu kutsal mesleğin bir sembolü olan beyaz önlük de bir üniforma değil, aslında bir sorumluluktur. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve tüm insanlığa hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vermenin bir sembolüdür.

Tarihi insanlık tarihi ile başlayan, köklü ve şerefli mesleklerinden birini ifa etmekte olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız vatandaşlara sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sağlanması için ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her köşesinde gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindedir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde sağlıkçılarımızın gösterdiği fedakarlıklar asla unutulmayacaktır.

Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülmeyeceğinin bilinciyle, İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen, bu kutsal mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımıza saygıyı ifade eden “14 Mart Tıp Bayramını” içten duygularımla kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi