Vali Fuat Gürel, 21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile birlikte Yaşama Sevinci Özel Eğitim Okulunu ziyaret ederek eğitim gören yavrularımızla bir araya geldi.

Yaşama Sevinci Özel Eğitim Okulu atölyelerini ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilenerek çikolata ikram eden Vali Fuat Gürel, özel eğitim alan yavrularımızın atölyelerde yaptıkları ürünleri inceleyerek, eğitimlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında Okul Müdürü Yurdaer Uysal’dan bilgiler aldı.

Down sendromunun bir hastalık değil bir farklılık olduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel, “Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ile çevresindeki insanlara ve topluma örnek kimselerdir. Diğer bireylerin sahip oldukları her hakka sahiptirler. Down sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani yükümlülüğüdür. Down sendromlu bireyler ve değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum.”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi