Vali Fuat Gürel, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olması dilekleriyle başladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken Ülkemizin hayallerini gerçeğe dönüştürecek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin; Ülkemizin her köşesinde sevgi ile özlemle öğrencilerini bekleyen öğretmenlerimizin; çocuklarının geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan velilerimizin o tatlı heyecanını milletçe paylaştığımız bugüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılımız Hayırlı Olsun.

Öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu, okul koridorlarının sessizliğini bozduğu bugünün bir başka önemi de yaz tatili boyunca Devletimizin eğitime verdiği büyük önemin bir göstergesi olarak sağladığı kaynaklarla öğrencilerimiz için hazırlanan, yeniden yapılan, güçlendirmeleri, bakımı tamamlanan, boyanan, temizlenen, süslenen ve tüm eksiklikleri giderilen okullarımızda çocuklarımızdaki “Okulum benim için hazırlanmış” duygusunun onlara vereceği aidiyet ve sorumluluk duygusuna şahit olmanın güzelliği olacaktır. Çocuklarımızın kitapları ve yardımcı kaymakları Devletimiz tarafından tedarik edilmiş, sıralarının üzerinde yavrularımızı bekliyor.

İlimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı 246 okul ve kurumda 34.958 öğrencimiz ile 4.241 öğretmen ve personelimize en güzel hizmeti vermek için hummalı bir çalışma yürüttük ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

İlimiz eğitim öğretim başarısı ile temayüz etmiş bir ildir. Geçtiğimiz yıl bu başarıyı taçlandırdığımız bir yıl oldu. Gerek sınav başarılarımız, LGS birinciliklerimiz, üniversite sınavı derecelerimiz ve gerekse sportif ve sosyal kültürel başarılarımız bizlere en güzel hediye ve en önemli gurur kaynağı oldu. Bu yıl da aynı ciddiyet, gayret ve çalışma ile bu başarıların artarak devam edeceğine inancım tamdır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğitime verilen değerin özgürlük ve bağımsızlığımızın da bir nevi sigortası olduğunu vurgulayarak, gençlerimize Ülkemizi “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” hedefini göstermiştir. Gençlerimizin, yarınlarımızın bu hedefe kilitlenmiş olarak dünyanın her yerinde ve her alanda başarıdan başarıya koşarak Şanlı Bayrağımızı şanla, şerefle dalgalandırdıklarını görmenin verdiği gurur ve onurla 2022-2023 eğitim öğretim yılının İlimize, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, öğrenci, öğretmen, veli ve eğitimin tüm paylaşımlarına, tüm vatandaşlarıma sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
"