KARABÜK VALİSİ ORHAN ALİMOĞLU: “KARABÜK TÜRKİYE’NİN HUZURLU İLLERİNDEN BİRİSİ”


 

20140922AW199058_01Karabük Valisi Orhan Alimoğlu Öğretmenevin’de basın mensupları ile sabah kahvaltısında buluşarak, kent genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu Karabük’ün Türkiye’nin önde gelen huzurlu iller arasında yer aldığını söyledi.

Vali Alimoğlu’nun düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve Organize Sanayi Müdürü Caner Özcan katıldı.

Kahvaltı sonrası devam eden yatırımlar ve açılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgiler veren Vali Orhan Alimoğlu Karabük’ün huzurlu bir il olduğunu belirterek “Karabük Türkiye’nin nin huzurlu ve düzenli illerinden biridir. Bunun daha da iyileşerek devam etmesi için gerekli dikkat ve gayreti gösteriyoruz” dedi

Açıklamalarını Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları ile devam ettiren Vali Alimoğlu “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün inşaatı durmadı. Mütehaddin bir sıkıntı var sanrım işler yavaş yürüyor. Ama bu kamu hizmetinde canımız istediği zaman sen bırak sen başla diyemiyoruz onun bir usulü var ona riayet etmek zorundayız. İş durmuş değil bir şekilde yürüyecek. İşi ya mevcut mütehattid yürütecek, yürütemezse usulüne göre bir baş,kası yürütecek ve iş bitecek. Yeni birkaç okulumuzun inşaat hazırlıkları devam ediyor, Kardemir’in yaptıracağı İmam Hatip Lisesi var protokol yapmıştık yakında başlayacak. Aydınlıkevler de 16 derslikli bir yeni okul inşaatına başlayacağız. Safranbolu’da bir okulun inşaatına başlanmak üzere. Yapımına başlanacak olan inşatların süresinde bitmesini arzuluyoruz” dedi.

Karabük’e geçtiğimiz günlerde yetecek kadar doktor atamasının yapıldığını hatırlatan Vali Alimoğlu “Geçtiğimiz hafta Sağlık bakanımız ilimize geldi hastanemizin resmi açılışını yaptı. Doktor eksiğimiz oluyor ama şu anda ilimize yetecek kadar doktor atandı. Sağlık bakanımıza gerekli sıkıntılarımızı ilettik ilimize sağlık konusunda ki sıkıntılarda gerekli takviyeyi yapacağını söyledi. Yine sağlık alanında bir ağız ve diş sağlığı hastanesinin yapım konusu var. Sağlık bakanımız orada inceleme yaptı. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Açılışı yıkan hikayesine dönen yüzme havuzu konusunda da bilgi veren Vali Alimoğlu, “Yüzme havuzu konusunda sona gelindi. Eksiklikler giderildi ve Kurban bayramından sonra açılışını yapacağız. Gençlik merkezimizin çalışmaları çok iyi gidiyor belirlenen sürede tamamlanacak” dedi.

20140922AW199058_02Çevreyi rahatsız eden kim olursa olsun gerekil cezai işlemin yapıldığını söyleyen Vali Orhan Alimoğlu “ Çevre Müdürlüğümüzün görevlileri gerekli denetim ve kontrolleri yapıyor. Bu denetim ve kontrollerin neticesinde de cezalandırılması gerekenler cezalandırılıyor. Ceza alması gerekipte ceza almayan olmadı. Herkes işini iyi yapsın ama kimsenin de kimseye zarar vermeye hakkı yok. Onun içinde asla ona müsaade edemeyiz” açıklamasında bulundu.

Üniversite öğrencilerinin yerleştirilmesi konusunda Valilik olarakta gerekli çalışmayı yaptıklarını da hatırlatan Vali Alimoğlu şunları söyledi;“Üniversite öğrencilerimiz geldi bunların yerleştirilmesi konusu var. Valiliğimize bu konuda çok müracaat oluyor. Bizde onlara gerekli bir şeklide yol göstermeye çalışıyoruz. Basın Müdürümüzü bu konu ile ilgili görevlendirdik Hem mevcut yerlerle irtibata geçiyor, hemde gençlerimiz açıkta kalmasın diye çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bir kısım öğrencimizi de Öğretmen Evin’de misafir ediyoruz. Kredi Yurtlar Kurumunun yapacağı üniversitemize yakın bir yerde 600 kişilik bir kız yurdu yapılıyor. Yine Üniversitemiz içinde 600 kişilik yurt yapımına başlandı bin kişilik yurt yapımını içinde çalışmalar başlayacak. Kredi yurtların 3 bin kişilik kapasitesi var yapılacak olan yurtlarla 5 bine çıkacak bu kapasite.”

Vali Orhan Alimoğlu son olarak Organize sanayi bölgesi ile ilgili açıklamada bulunarak “Organize sanayi bölgemizde 16 tane firmamız çalışıyor. Yeni iş yeri açacak olan dört firmamız var. Fazla olmamakla birlikte tahsis edecek bir kısım yerimiz var” dedi.

Vali Orhan Alimoğlu yapmış olduğu açıklamaların ardından basın mensuplarını bazı sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun Yenice Şeker Kanyonunda yapacağı HES projesine Yenice Belediye Başkanının karşı çıktığı hatırlatılması üzerine Vali Alimoğlu “ Bu konu ile ilgili gerekli araştırmalar ve incelemeler yapılır ona göre sonunda isabetli karar verilir” dedi

Yine bir basın mensubunun Karabük’te kaç mülteci var sorusuna Vali Orhan Alimoğlu, bin kadar mülteci var şeklinde cevap verdi.

Editör: Haber Merkezi