Vali Mehmet Aktaş, Karabük’ün 80. Kuruluş Yıldönümü mesajı yayımladı.


 

3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ile 13 haneli bir köy olan Karabük, bugün modern Türkiye’nin ekonomik - sosyal ve kültürel anlamda önde gelen illeri arasında yer almaktadır.

3 Nisan, Kardemir'in temelinin atılması ile birlikte Cumhuriyet Şehri Karabük'ün de temelinin atıldığı gündür. Türkiye’de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük’ün, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasının ve Karabük’ün kuruluşunun 80. yıldönümünü kutlayacağız.

Karabük,“Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur.

Karabük’te ülkenin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görebileceğimiz gibi, ülkemizin her köşesinde de Karabük’ün bir eserini görmemiz mümkündür.

Bizden sonra gelecek nesillere teslim etmek için emanet aldığımız Karabükümüzü, hep birlikte, el ele, tek yürek halinde, daha ileriye beraber taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve dönemin diğer devlet adamlarını ve fabrikanın çalışanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Karabük halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum"dedi.

Editör: Haber Merkezi