Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın 10 Nisan Polis Haftası Mesajı yayınladı.


 

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatı, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır.


Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan bu güzide teşkilatımız, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” dediği gibi Polis Teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit düşen güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara ve görevleri başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi