Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Sivil Savunma Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.


 

20160301AW674982_01İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun mesajında, topyekun savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil savunmanın, öneminin her geçen gün biraz daha arttığını söyledi.

Uzun, "Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, ilköğretimden başlayarak sivil savunma eğitimine önem verilmesi, kamu ya da özel tüm kurum ve kuruluşlarımızda sivil savunma eğitimine süreklilik kazandırılması, bu etkinliklerin uygulamalı çalışmalarla desteklenmesi büyük önem arz etmektedir.

Sivil savunma konusunda duyarlı bir toplum oluşturmak temel hedeflerimiz arasındadır. Oluşturulan fonksiyonel yapı ile hareket eden bu duyarlı kitle, engellenemeyen tabi afetlerin vereceği zararı en aza indirecek ve afet sonrası yaraları sarmada bizlere yardımcı olacaktır.

Sivil savunmaya hiç ihtiyacımız olmaması temennisi içerisinde; ancak olabilecek felaketlere karşı da daha güçlü bir sivil savunma gücüne ulaşma amacıyla başta sivil savunma çalışanları ve tüm halkımızın 28 Şubat Sivil Savunma Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, olumsuzluklarla karşılaşmayacağımız günler dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi