Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Bahaddin Gazi Türbesi'nin bulunduğu Dedeyaylası'nda incelemede bulundu.


 

20151212AW602855_01Yıldırım, yörenin manevi değerinin tanıtmak ve türbeyi ziyaret etmek isteyenlere yardımcı olmak adına gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bahaddin Gazi Türbesi için 2014 yılında 300 bin lira ödenek ayrıldığını kaydeden Yıldırım,"Dedeyaylası'nda Bahaddin Gazi şenlikleri için meydan düzenlemesi, yol genişletme çalışmaları gibi konularda incelemelerde bulunuyoruz.

Şenlik için meydanı parke şeklinde, seyirci tribünü, kamelya yapımı, 150 tonluk bir su deposu yapımı gibi işlerin yapımı için incelemelerde bulunduk. Zaten mühendislerimizin yaz döneminde bu mevkide topografik çalışmasını, plan, proje taslağı çalışması yapmışlar.

Biz de Genel Sekreterimiz ve dernek yetkilileriyle burada bu taslakları inceledik. İhale hazırlıklarına başlayacağız. Sadece bu kamelya işinde kullanılacak malzemeleri ihaleyle alacağız, bunların hafriyatını ise İl Özel İdaresi gerçekleştirecek. 200 metrelik bir yolu, kıraç alana doğru 7 metre genişleteceğiz. Otopark alanı da oluşturarak şenliklere gelen vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlayacağız." dedi.

Daha sonra Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Vildan Turcan, inşaat mühendisi Adem Çelebi ve Bahaddin Gazi Vakfı yöneticileri Dedeyaylası’nda incemele yaptı.

Editör: Haber Merkezi