468 GRAM GUBAR ESRAR MADDESİ İLE YAKALANAN 8 KİŞİ, SEVK EDİLDİĞİ MAHKEME TARAFINDAN TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI


 

20130516AW000399_02Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, kent genelinde yapılan narkotik operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yoğun bir çalışma yapan KOM Şube ekipleri, yaptıkları son operasyonda ‘uyuşturucu bulundurmak, temin etmek ve ticareti yaptıkları’ tespit edilen 8 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyette sorgusu tamamlanan 8 kişi, sabah saatlerinde Karabük Adliyesine sevk edildi.

İl dışından uyuşturucu madde getirerek gençlere satarak yasa dışı yoldan gelir elde etmeyi meslek haline getiren ve gençler zehirleyen zehir tacirlerinin uzun süren fiziki ve teknik takibi sonucu KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda N.T. (50), O.T. (29), Ş.M.D. (33), U.A. (29), M.S. (20), K.Ç. (27) ve B.K. (29) isimli şahıslar ile Ankara ilinde ikamet eden A.G. (31) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramada toplam daralı ağırlığı 468 gram olan kubar esrar maddesi ele geçirilmişti. Emniyette sorgusu yapıldıktan sonra Karabük Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen 8 kişi burada ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi