20151016AW551272_01Karabük ve bölge illere hizmet veren Özel Medikar Hastasesi Kalp ve Damar Cerrahi Servisi 'Uyanık By-pass' yöntemini başarıyla uygulamaya devam ediyor.


 

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Erdem Çetin ile Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Alper İynem, 58 yaşındaki Mehmet Ali Komşu isimli hastanın uzun yıllar madende çalışmasına bağlı olarak akciğerlerinde ciddi problemleri olması nedeniyle kalp ameliyatını epidural anestezi ile çalışan kalpte by-pass ameliyatı kararı alarak hastayı uyutmadan açık kalp ameliyatını başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Erdem Çetin, kronik akciğer hastalığı olan ve uyutularak by-pass yapılması yüksek riskli hasta gruplarında başarılı olarak uyanık by-pass yöntemini kullandıklarını, hastanın sağlığı için bu yöntemin daha uygun olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Komşu ise çok başarılı bir ameliyat olduğunu söyleyerek, “Doktorum ameliyat yaparken benle sürekli konuştu.

Ameliyat esnasında hiçbir acı ve sızı hissetmedim. Kısa sürede ameliyatın bittiğini öğrendiğimde çok şaşırdım, doktorlarıma ve emeği geçen Özel Medikar Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi